Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un specialist IT explică 'scăparea' autorităților atunci când au pus în funcțiune platforma de vaccinare: Oricine se poate programa peste rând - Ce spune STS

Inquam Photos / Octav Ganea
platforma vaccinare

Un specialist IT atrage atenția autorităților că au omis un amănunt important privind funcționarea platformei de vaccinare. O persoană care are anumite abilități în domeniul informaticii se poate programa la vaccin fără a fi pe lista de așteptare, adică peste rând.

UPDATE. "Platforma informatică de programare la vaccinare a fost proiectată astfel încât să răspundă cerințelor stabilite de autoritățile medicale și să asigure securitatea cibernetică.

Aspectele expuse în cadrul articolului NU reprezintă "o omisiune a autorităților" sau "o vulnerabilitate a platformei", fiind funcționalități de vizualizare a informațiilor cu caracter public.

Prin inspectarea codului din browser pot fi afișate funcțiile de interfață ale aplicației, dar NU este posibilă modificarea parametrilor sau realizarea programărilor la vaccinare", precizează STS.

Specialistul IT care a făcut descoperirea recent, a încercat, în repetate rânduri, să facă o programare pe platforma de vaccinare. Atunci a remarcat că “exista o eroare logica ce poate devoala numărul de locuri libere din cadrul fiecărui centru de vaccinare, precum şi sloturile de timp disponibile”.

Citește și: Medicul Valeriu Gheorghiță: ‘Din 13 aprilie vom deschide 144 de cabinete noi de vaccinare pentru administrarea vaccinului de la compania Pfizer’

Practic, nişte sloturi libere, care nu ar trebui să fie accesibile, sunt vizibile. Există astfel nişte portiţe care duc către o posibilitate de eludare a sistemului de persoane cu o pregătire ridicată în domeniul IT.

În cazul în care procesul de finalizare a programării s-ar fi făcut cu succes, impactul ar fi fost unul major, deoarece se poate evita lista de aşteptare”, explică specialistul IT pentru mainnews.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.