Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria, România, Grecia și Bulgaria, hotărâte sa aibe o colaborare mai bună în domeniul gazelor naturale

Euronews
UE gaze

Grecia, Bulgaria, România și Ungaria au convenit joi, la Atena, să îmbunătățească interconectarea și capacitatea de transport a rețelelor lor de gaze naturale, ca parte a unui efort pe termen lung de diversificare a surselor de gaze și de creștere a rolului lor în lanțul european de aprovizionare cu gaze, anunță rmx.news.

Cele patru țări au convenit în 2016 asupra dezvoltării infrastructurii necesare pentru a pune în aplicare așa-numitul "coridor vertical de gaze" între Grecia și nordul Europei, prin Bulgaria, România și Ungaria, permițând transportul de gaze în ambele sensuri.

Într-un memorandum semnat în pauza conferinței privind gazele naturale lichefiate (GNL), DESFA din Grecia, Bulgartrasgaz din Bulgaria, FGSZ Földgázszállító Zrt. din Ungaria și SNTGN Transgaz din România au convenit să înceapă negocierile privind aspectele de reglementare și economice ale coridorului.

Potrivit comunicatului, acordul va fi valabil timp de trei ani și poate fi prelungit cu încă un an. "Acesta este un pas important în direcția realizării unui coridor vertical care va contribui semnificativ la securitatea aprovizionării regiunii extinse", se arată în comunicatul emis de Maria Rita Galli, CEO al DESFA.

Acordul a fost semnat joi și de ICGB și Gastrade. Prima este proprietarul celui de-al doilea gazoduct de gaze naturale (IGB) dintre Grecia și Bulgaria, care este principalul element al coridorului vertical de gaze care va fi pus în funcțiune în acest an; cea de-a doua companie dezvoltă stocarea offshore și regazeificarea gazelor naturale lichefiate în portul Alexandroupoli din nord-estul Greciei. IGB va deveni și mai importantă atunci când capacitatea sa maximă anuală va ajunge la 3 miliarde de metri cubi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.