Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ungaria vrea gaze azere - A fost semntat un Memorandum

Shuttesrtock
gaze

Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, și primul ministru al Ungariei, Viktor Orbán, au avut convorbiri la Budapesta, în finalul cărora au fost semnate câteva documente, inclusiv în sfera gazelor. Aliev și Orbán au semnat, între altele, Declarația comună intitulată "Referitor la parteneriatul statregic extins dintre Azerbaidjan și Ungaria", notează Rador.

Mai mult decât atât, a fost semnat Memorandumul de înțelegere reciprocă dintre Ministerul Economiei al Azerbaidjanului și Ministerul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei privind colaborarea în sfera gazelor naturale, Memorandumul privind înțelegerea reciprocă dintre Agenția de securitate alimentară a Azerbaidjanului și Ministerul Agriculturii al Ungariei privind colaborarea în sferele carantinei și protecției plantelor, precum și o serie de alte documente.
Azerbaidjanul a început să exporte gaze în Europa pe 31 decembrie 2020. Acum gazul azer este cumpărat în Europa de Italia, Grecia, Bulgaria și România. Mai mult decât atât, Ungaria, Serbia și o serie de țări din Europa speră ca în 2023-2024 să înceapă să achiziționeze gaze de la Azerbaidjan. Vorbind recent la Davos, președintele Azerbaidjanului a declarat că, până în 2027, exportul de gaze azere în Europa se va majora cel puțin până la 20 de miliarde de metri cubi pe an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.