Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uniunea Europeană dorește să lanseze o nouă autoritate anti-spălare de bani pentru transferurile de criptomonede

pymnts.com
criptomonede bitcoin europa ue

Uniunea Europeană dorește să lanseze o nouă agenție desemnată să combată spălarea banilor la nivel regional, cu cerințe sporite de raportare în legătură cu tranzacțiile criptografice enumerate printre principalele sale obiective.

Un raport Reuters, afirmă ... Comisia Europeană propune formarea unei noi Autorități Anti-Spălare a Banilor (AMLA) care să acționeze ca „piesa centrală” a unui sistem de supraveghere, care să includă și autoritățile naționale de reglementare.

Raportul afirmă, de asemenea, că parlamentarii europeni elaborează noi cerințe pentru furnizorii de servicii de active virtuale (VASP) care impun standarde stricte de colectare a datelor în jurul părților care efectuează transferuri de criptomonede. Datele colectate ar fi, de asemenea, accesibile pentru autoritățile de reglementare europene.

Raportul menționează că transferurile de active criptografice nu se află în prezent în sfera reglementărilor UE privind serviciile financiare, precizând:

„Lipsa unor astfel de reguli îi lasă pe deținătorii de criptomonede expuși spălării banilor și finanțării riscurilor de terorism, deoarece fluxurile de bani ilicite se pot face prin transferuri de cripto-active.”

UE a fost supusă presiunilor pentru a-și consolida orientările împotriva combaterii spălării banilor după ce mai multe state membre au lansat investigații asupra celei mai mari bănci din Danemarca, Danske Bank, cu tranzacții suspecte în valoare de peste 200 de miliarde de euro care au circulat prin mica sa sucursală estonă între 2007 și 2015.

În absența unei instituții de reglementare supranaționale însărcinate cu controlul spălării banilor, UE a trebuit să se bazeze istoric pe autoritățile naționale pentru a-și aplica politicile.

„Spălarea banilor, finanțarea terorismului și criminalitatea organizată rămân probleme semnificative care ar trebui soluționate la nivelul Uniunii”, se menționează în documente.

„Prin supravegherea directă și luarea deciziilor față de unele dintre cele mai riscante entități transfrontaliere obligate din sectorul financiar, Autoritatea va contribui direct la prevenirea incidentelor de spălare de bani / finanțare a terorismului în Uniune.”

Europa nu este singură în această luptă cu reglementarea criptomonedelor, senatorul american Elizabeth Warren a cerut Comisiei pentru valori mobiliare să acționeze în aceeași zi pe piețele de active digitale „extrem de opace și volatile”.

„În timp ce cererea pentru criptomonede și utilizarea schimburilor de criptomonede au crescut, lipsa reglementărilor de bun simț a lăsat investitorii obișnuiți la îndemâna manipulatorilor și a fraudatorilor”, a spus Warren, adăugând :

„Aceste lacune de reglementare pun în pericol consumatorii și investitorii și subminează siguranța piețelor noastre financiare. SEC trebuie să își folosească autoritatea deplină pentru a aborda aceste riscuri, iar Congresul trebuie să acționeze și pentru a înlătura aceste lacune de reglementare. ”

Autoritatea de Conduită Financiară din Marea Britanie (FCA) a căutat, de asemenea, să acționeze împotriva schimbului criptografic major Binance în ultimele săptămâni, parând să determine un val de bănci locale să înceteze procesarea plăților către și de la platformă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.