Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE: Ursul care s-a plimbat prin Sibiu a fost împușcat

romania-actualitati.ro
ursul carpatin

UPDATE

Ursul care s-a plimbat miercuri dimineață prin municipiul Sibiu a fost împușcat, pentru că pericolul era prea mare, a anunțat IPJ Sibiu.

"Ursul a fost prins pe strada Lungă, în curtea unei fabrici. S-a încercat împușcarea cu tranchilizante, fără succes. A fost împușcat cu o armă de vânătoare", a declarat Luciana Balteș, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu. Nicio persoană nu a fost rănită de urs în cele câteva ore în care acesta a alergat pe străzile din oraș, apropiindu-se de zona centrală, chiar în vecinătatea unor hoteluri de trei și patru stele, unde sunt cazați turiști. Alerta a fost declanșată în urma unui apel la 112.

Sibienii din cartierul Valea Aurie, situat la marginea orașului, aproape de Pădurea Dumbrava, au mai fost sfătuiți în 2011 să nu iasă din case, după ce un tigru a scăpat de la Grădina Zoologică. Animalul sălbatic a fost împușcat.

Acest urs nu a scăpat de la Zoo, ci se pare că a fugit din pădure.

 

Polițiștii, jandarmii, pompierii și angajați de la Zoo au împânzit unul din principalele bulevarde ale Sibiului, în încercarea de a găsi un urs care a fost văzut aproape de Hotelul Ibis, a anunțat purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Elena Welter.

"În municipiul Sibiu, zona Ibis, Someșului, se semnalează prezența unui urs în libertate. Zona este împânzită de polițiști, jandarmi, poliție locală, pentru a găsi animalul. Nu este o semnalare falsă! Recomandăm evitarea zonei. Vă rog să publicați pe orice cale pentru a preveni populația. Perimetru posibil: între Calea Dumbrăvii și Hotel Ramada", se arată în mesajul IPJ Sibiu transmis presei.

Citește și: Care este cel mai AFECTAT județ din țară: 80 de case INUNDATE

Alerta a fost declanșată în urma unui apel la 112. Ursul nu a scăpat de la Zoo, fiind posibil să fi venit în oraș din Pădurea Dumbrava, aflată la marginea orașului.

Este pentru prima dată în ultimii ani, când un animal sălbatic se apropie atât de mult de zona centrală a orașului, de zona hotelurilor unde sunt cazați foarte mulți turiști, anunță Agerpres.

Sibienii din cartierul Valea Aurie, situat la marginea orașului, aproape de Pădurea Dumbrava, au mai fost sfătuiți în 2011 să nu iasă din case, după ce un tigru a scăpat de la Grădina Zoologică. Atunci autoritățile au fost în alertă, animalul sălbatic fiind împușcat, pentru mai multă siguranță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.