Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO - O ursoaică cu 3 pui a devastat garajul primarului din Băile Tușnad / Edilul: Trăim cu urșii, nu e normal

Facebook
urs

O ursoaică cu 3 pui a intrat în garajul primarului din Băile Tușnad (Harghita). Edilul Butyka Zsolt a povestit întâmplarea la Antena 3 și a atras atenția că autoritățile centrale trebuie să ia măsuri urgente pentru că oamenii au ajuns să trăiască cu urșii, astfel de vizite devenind frecvente.

Context: Statisticile oficiale indică faptul că pe baza datelor din luna iunie, sunt înregistrate chiar şi 30-40 de alerte pe zi la 112 din cauza atacurilor urşilor. În ultimele zile, două persoane au fost atacate de urs în Harghita şi se află internate în stare gravă, prezenţa acestor animale fiind semnalate aproape zilnic în unele localităţi ale judeţului. Jandarmii şi poliţiştii harghiteni au fost solicitaţi, în minivacanţa de Rusalii, de 18 ori pentru alungarea urşilor a căror prezenţă a fost semnalată în Băile Tuşnad, Miercurea Ciuc, Voşlăbeni, Sicasău şi Izvoru Mureşului, o ursoaică cu trei pui intrând inclusiv în garajul primarului din Băile Tuşnad, unde a produs stricăciuni.

Conform Biroului de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, cele 18 apeluri la numărul de urgenţă 112 au fost înregistrate de sâmbătă până marţi, cele mai multe semnalând prezenţa urşilor în Băile Tuşnad.

Declarațiile primarului:

  • „Bine că nu a intrat în casă. A fost şi la uşa de la intrare. Noi dormeam cu doi copii mici în casă. Tot ce a găsit în garaj, congelator, zarzavaturi, tot a stricat, a spart geamuri. A încercat în prima fază să intre pe peretele garajului, a ajuns la cărămidă, de la cărămidă s-a oprit, s-a dus direct pe uşă şi a spart uşa"
  • "Sunt 35 de case, hoteluri, pensiuni, cofetărie, totul spart, adică intră peste tot. După ce a plecat de la mine, am primit acum telefon, că a mai intrat în două hoteluri care sunt aproape de mine”
  • „Eu rog toate ONG-urile să se mute aici, măcar pentru o săptămână. Plătim noi totul şi să vadă că noi stăm în pădure, adică la noi nu s-a tăiat nimic. Degeaba zic ei că am tăiat pădurile şi au intrat urşii. La noi peste tot e pădure şi trebuie să trăim împreună cu urşii, ceea ce nu e normal"
  • „Nu am cerut impuscarea, ci relocarea, sa fie luată de aici, pentru ca in majoritate caselor unde a intrat sunt 3 copii, 4 copii, deci nu e normal. A venit inclusiv la usa de la intrare si nu e prima data. Ursoaica isi creste puii in oras, puii astia habar nu au cum sa traiasca in padure. Peste tot in padure au zmeura, ciuperci, dar ursul care s-a nascut in apropierea orasului aici ramane, nu mai pleaca”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.