Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR a anunțat cine sunt ADEVĂRAȚII autori ai OUG 114: 'Doi infractori condamnați penali care conduc Guvernul, Liviu Dragnea și Darius Vâlcov'

Agerpres
Dan Barna

Președintele USR Dan Barna a declarat că OUG 114 nu a fost realizat de Viorica Dăncilă, ci „de cei doi infractori condamnați penali care conduc Guvernul, Liviu Dragnea și Darius Vâlcov”. Declarația a fost făcută în Parlament la dezbaterea din plen a OUG 114, la „Ora Premierului”, informează Mediafax.

Citește și: Ministrul Justiţiei a publicat RAPORTUL de activitate: Cum se autoevaluează Tudorel Toader, la doi ani de mandat (Document)

„Această OUG nu a fost scrisă de dvs., această inginerie fiscală nu vă aparține. Autorii acestei OUG a sărăciei pentru România sunt cei doi infractori condamnați penali care conduc Guvernul, Liviu Dragnea și Darius Vâlcov. De ce au dat-o? Suntem într-un an electoral și ați rămas fără bani. Ați rămas fără bani de pensii și salarii. Nu mai aveți bani de spitale. Veți crește taxele și impozitele pentru a finanța deficitul bugetar. Nu veți reuși nici anul acesta să terminați măcar un tronson de autostradă. Compaiile care dețin licențele în Marea Neagră ne-au spus că nu vor investi nimic în contextul OUG 114. Această OUG este o greșeală”, a declarat președintele USR, Dan Barna, luni, în Parlament, la dezbaterea din plen a OUG 114, la „Ora Premierului”.

Și liderul deputaților USR din Camera Deputaților Cristina Prună, i-a transmis premierului „un mesaj din stradă”: „Abrogați și apoi plecați”.

Citește și: Liviu Dragnea A COMIS-O și s-a dat de gol! De ce vrea să repatrieze aurul BNR: 'Aurul ţării să vină acasă! De ce să stea bogăţiile noastre afară?' - VIDEO

Prim-ministrul Viorica Dăncilă participă, în plenul Camerei Deputaților, la dezbaterea din cadrul „Orei Premierului”, pe marginea OUG 114 care introduce, printre altele, „taxa pe lăcomie” pentru bănci, la solicitarea grupului parlamentar al PNL. Tema propusă de PNL la „Orei premierului”este „Opriţi Ordonanţa Lăcomiei, Ordonanţa care bagă România în faliment”.

OUG 114/2018 privind implementarea unor măsuri fiscale a adus numeroase nemulţumiri din partea mai multor instituţii, dar şi companii. Printre nemulţumiţi se numără băncile, dar şi administraţiile locale.

Citește și: Omenirea e în prag de RĂZBOI NUCLEAR: Vladimir Putin a semnat decretul prin care suspendă participarea Rusiei la Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare

Actul normativ a fost adoptat în luna decembrie de către Guvern, iar principalele prevederi sunt: Preţul la gaze şi energie electrică va fi plafonat pentru 3 ani de zile; impozitarea activelor băncilor dacă ROBOR este mai mare de 2%; micșorarea comisionului fondului de pensii private de la 2,5 la 1% şi majorarea taxei pe viciu în domeniul jocurilor de noroc cu 2% din cifra de afaceri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.