Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR a sesizat ANI în cazul averii șefului DNA: 'Voineag pare să acopere niște generali SRI, pare a fi procurorul acestui stat cu epoleți'

Captură video
emanuel ungureanu ANI

Deputatul USR Emanuel Ungureanu s-a prezentat luni dimineață la sediul Agenției Naționale de Integritate (ANI) pentru a depune o sesizare care îl vizează pe procurorul-șef al DNA, Marius Voineag. Demersul lui Ungureanu a pornit de la ceasul de 3000 de euro pe care Voineag l-a purtat într-un interviu, care nu s-r regăsi în declarația de avere. „Probabil este în zona de bijuterii, este neclar”, afirmă deputatul USR.

„Cea mai gravă suspiciune în ceea ce-l privește pe domnul Voineag se ridică în zona de petrecere, botez. Domnul Voineag spunea că se va ocupa în fruntea DNA de peștii mari. Mie mi se pare că el este un pește mare, care face o nuntă sau face o petrecere de botez ca pe o nuntă. Nu știm care au fost darurile, nu știm care au fost persoanele care au venit la această petrecere, nu știm cât a costat masa și dansul, cum se spune. Domnul Voineag, în declarația de avere declară, pe lângă multe apartamente, multe terenuri, multe conturi - este un bugetar de lux domnul Voineag - declară o petrecere de botez undeva la 500.000 de lei. Vă întreb pe dvs câți dintre cei care făcut vreodată o nuntă v-a costat cât petrecerea de botez a domnului Voineag, șeful DNA?”, a declarat Emanuel Ungureanu în fața sediului ANI.

Deputatul USR a susținut în continure că darul de aproximativ 100.000 de euro ar putea fi o taxă de protecție din partea unor generali SRI.

„Este bizată activitatea domnului Voineag de când a fost pus de Iohannis la șefia DNA. Mai exact, domnul Voineag a trântit un dosar care viza doi pești mari, doi generali SRI care erau suspecți că au semnat în fals niște achiziții în pandemie care nu intraseră în patrimoniul SRI. Deci domnul Voineag pare să acopere niște generali SRI, niște pești mari. Domnul Voineag vorbește despre acel dosar, în care l-a îndepărtat pe procurorul Lascu, după care l-a clasat, că era un amărât de caporal și el caută pești mari. Asta este suspiciunea mea, că la acea petrecere de botez de 100.000 de euro e posibil să fi fost pe listă și generali SRI. Trebuie să vedem cine a dat darul și dacă acel dar nu a fost o taxă de protecție. Eu cred că ANI poate găsi lucruri foarte interesante. Rog ANI să-și facă datoria, dar nu așa cum și-a făcut-o în cazul Dragnea, unde le-a luat trei ani.

Domnul Voineag pare a fi procurorul acestui stat cu epoleți. Înainte să ajungă la DNA închide dosarul de plagiat al generalului Ciucă, iar apoi, după ce ajunge la DNA, închide dosarul a doi generali SRI. Domnul Voineag ne face din vorbe șmecherești. Marile dosare de corupție zac. DNA deocamdată face dosare politice împotriva adversarilor DNA și a celor care nu sunt de acord ca România să devină stat cu epoleți pe de-a-ntregul”, a mai declarat Ungureanu.

Declarația de avere a șefului DNA

Potrivit celei mai recente declarații de avere depuse de procurorul Marius Voineag, șeful DNA a avut în 2022 un venit de 342.838 de lei (28.569 de lei pe lună) din salariu și drepturi salariale restante. Soția sa, judecătoare, a avut în același interval venituri de 123.374 de lei (10.281 lei pe lună), din salariu, drepturi restante și indemnizație de creștere copil.

În privința imobilelor, Voineag are două terenuri intravilane în Voluntari, o casă și un apartament în Volunari și un apartament în Galați.

Șeful DNA are un autoturism Mercedes din 2011 și un autoturism Toyota din 2021, dar și bijuterii în valoare de 6000 de euro.

Dacă suneme din conturi sunt puțin pestge 10.000 de euro, echivalentul în lei, procurorul are datorii la bănci și persoane fizice în valoare de 865.300 de lei (174.104 euro).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.