Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR acuză în plenul reunit că PSD și PNL fac o 'șmecherie' pentru a păstra pensiile speciale / VIDEO

parlament vot camera deputatilor

Parlamentarii USR Dan Barna, Ionuț Moșteanu și George Dîrcă au acuzat joi, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, procedura de impozitare a pensiilor de serviciu ale parlamentarilor.

Legea de impozitare a pensiilor speciale, inclusiv pensiile de serviciu ale parlamentarilor, a fost adoptată miercuri de Camera Deputaților. Dar în cazul parlamentarilor, pensiile de serviciu sunt prevăzute în Statutul deputaților și senatorilor, care trebuie modificat în plen reunit. Soluția aleasă de Comisia de Statut a Parlamentul a fost ca în ședința de joi a plenului reunit să se supună la vot doar articolul care face referire la „pensiile speciale” ale parlamentarilor.

Potrivit celor din USR, procedura are vicii care ar putea să ducă la respingerea legii la CCR. Parlamentari din PNL, PSD și UDMR au spus în plen că nu este nicio problemă procedurală și că „exista zeci de decizii ale CCR” care permit procedura.

USR a acuzat o „mascaradă”. „Fiind stare de alerta, au intrat in stare de confuzie generala”, i-a ironizat Florin Roman, liderul deputaților PNL, pe cei din USR.

„Azi punem niste carlige de care sa se agate CCR. Ce adoptam noi azi? Ce smecherie e asta?”, a zis Dan Barna, liderul USR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.