Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vacanța i-a venit de hac: Omoloaga din Germania a Gabrielei Firea a demisionat

Anne Spiegel

Anne Spiegel, omoloaga din Germania a ministrului Gabriela Firea, şi-a anunţat luni demisia din fruntea Ministerului Familiei în urma controverselor stârnite de decizia ei de a pleca în vacanţă anul trecut imediat după inundaţiile devastatoare produse pe teritoriul landului din al cărui guvern regional făcea parte la acea vreme, informează Reuters.

Spiegel, membră a Partidului Verzilor, este primul ministru care părăseşte guvernul federal al cancelarului Olaf Scholz, care conduce o coaliţie formată din Partidul Social-Democrat (SPD), Verzii şi Partidul Liberal Democrat (FDP), scrie agerpres.ro.

''Astăzi, ca urmare a presiunilor politice, am decis să demisionez din funcţia de ministru federal al Familiei'', a declarat Spiegel. ''Procedez astfel pentru a evita compromiterea imaginii cabinetului, care se confruntă cu provocări politice majore''.

Spiegel şi-a prezentat scuze duminică pentru că a plecat într-o vacanţă de patru săptămâni cu familia la scurt timp după inundaţiile devastatoare din 2021, scrie agerpres.ro.

La vremea respectivă, Spiegel era ministrul Mediului în guvernul regional al landului Renania-Palatinat, grav afectat de cele mai devastatoare inundaţii produse în Germania în ultimele şase decenii, care au dus la moartea a peste 170 de persoane.

Decizia lui Spiegel de a demisiona survine înaintea alegerilor regionale de luna viitoare din Renania de Nord-Westfalia, landul cu cea mai numeroasă populaţie din Germania, de asemenea afectat grav de inundaţii.

Săptămâna trecută, ministrul Mediului landului Renania de Nord-Westfalia a demisionat la rândul ei după ce au ieşit la iveală informaţii potrivit cărora ar fi petrecut o mare perioadă de timp după inundaţii în Mallorca.

Spiegel renunţă la funcţia din guvernul federal în ciuda susţinerii cancelarului Scholz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.