Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Val de CUTREMURE în România, de Paşte: Trei seisme în mai puţin de 24 de ore

cutremur

Cutremure succesive, în România, de Paşte.  Două dintre seisme s-au produs chiar în această dimineaţă, la interval de două ore şi jumătate, în judeţul Vrancea.

Citeşte şi: Un celebru preot, CRITICI DURE la adresa Bisericii: 'O inovație PERICULOASĂ în Biserica Ortodoxă Română...'

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare, Dezvoltare pentru Fizica Pământului, primul cutremur s-a produs la ora 07.28 în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, având magnitudinea 2.3 pe scara Richter. Seismul s-a produs la o adâncime de 82 de kilometri, în apropierea oraşelor Odobeşti (44km), Oneşti (47km), Panciu (48km), Slănic-Moldova (49km) şi Târgu Ocna (49km).

Un alt seism s-a înregistrat două ore şi jumătate mai târziu, la ora 9.57, tot în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea. Cel de-al doilea cutremur a fost de magnitudinea 2.5 pe scara Richter şi s-a produs la adâncimea de 64de kilometri, în apropierea oraşelor Odobeşti (23km), Panciu (25km), Focşani (37km), Mărăşeşti (38km) şi Oneşti(42km).

Sâmbătă seara, un alt cutremur a avut loc, într-o zonă mai puţin activă din punct de vedere seismic. Cutremurul cu magnitudine 3,3 pe scara Richter s-a produs sâmbătă, în jurul orelor 20, în judeţul Prahova, la o adâncime de 130 de kilometri, anunță INFP. Seismul a avut loc în apropierea oraşelor Vălenii de Munte (19km), Slănic (20km), Nehoiu (26km), Întorsura Buzăului (31km) şi Plopeni (35km).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.