Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeriu Gheorghiță vine cu o soluție pentru a crește ritmul de vaccinare: Conceptul 'Oraşul vaccinează satul'

Spatiul Medical
Valeriu Gheorghita

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat un concept care ar putea fi introdus, “Oraşul vaccinează satul”, prin care personalul vaccinator din centrele urbane să meargă o dată sau de două ori pe săptămână în mediul rural pentru vaccinarea anti-COVID, anunță news.ro.

Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat duminică seară, la Digi 24, ce a inhibat apetitul românilor pentru vaccinare după ce numărul acestora a scăzut în ultimele zile.

“Nu cred că este o inhibare a apetitului. Din câte ştim, şi aşa cum se estima la început, cam o treime din oameni erau oameni hotărâţi să se vaccineze, o treime erau oameni ezitanţi, o treime erau oameni care nu doresc să se vaccineze. În momentul de faţă suntem în momentul acesta, ajungem deja în segmentul populaţional ezitant. Dar pot să vă spun că experienţa pe care am observat-o în ultimele zile cu echipe mobile, cu centre mobile, care se deplasează în anumite localităţi din rural arată totuşi un număr important de persoane care doresc să se vaccineze. Asta înseamnă că sunt oameni care doresc să se vaccineze, dar nu sunt hotărâţi momentul la care să facă acest lucru şi sunt oameni care doresc să se vaccineze dar pentru care vaccinul încă este la distanţă, nu a ajuns vaccinul pe strada lor”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

El a menţionat că are în vedere un concept prin care personalul vaccinator din mediul urban să meargă în zona rurală şi să vaccineze oamenii de acolo.

“Avem încă un concept la care ne gândim din ce în ce mai mult şi încercăm să-l operaţionalizăm este conceptul oraşul vaccinează satul şi anume personalul vaccinator din centrele de vaccinare din urban, în mod deosebit din centrele care nu mai funcţionează la o capacitate maximală, cel puţin o dată, de două ori pe săptămână să mergem în zonele rurale din judeţul respectiv şi să putem vaccina oamenii de acolo”, a transmis Valeriu Gheorghiţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.