Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vămuirea la domiciliu răspunde limitărilor şi precauţiilor impuse de contextul Covid-19, potrivit directorului de comerţ al EY România

www.bizoo.ro
Vamuire

Conceptul de "vămuire la domiciliu", împreună cu #staiacasă, răspunde acum, mai bine ca oricând, limitărilor şi precauţiilor impuse de contextul Covid-19, arată, într-o analiză, Mihai Petre, director comerţ internaţional, asistenţă fiscală şi juridică la EY România, potrivit Agerpres.

"Conceptul de 'vămuire la domiciliu', împreună cu #staiacasă, răspund acum, mai bine ca oricând, limitărilor şi precauţiilor impuse de contextul Covid-19. Doar 21% din bunuri sunt vămuite în România în această procedură (comparativ cu Uniunea Europeană unde media este de 70%), majoritatea sunt încă vămuite în procedura standard - prezenţă fizică în vămi, cu timpi mari de aşteptare şi depunerea de declaraţii vamale în format fizic", susţin autorii.

Aceştia precizează că aplicarea pentru autorizarea acestei proceduri poate fi depusă online prin Sistemul UE de Decizii Vamale. Odată obţinută autorizaţia, vămuirea la domiciliu va permite importul şi exportul bunurilor dumneavoastră cu o implicare minimă a autorităţilor vamale.

Într-un comunicat, specialiştii EY România arată că dacă în prezent o companie deţine o autorizaţie vamală care trebuie reînnoită pe parcursul acestei perioade de criză (de exemplu perfecţionare activă, garanţie globală, destinaţie finală, admitere temporară, antrepozitare, depozitare temporară, vămuire la domiciliu) se poate solicita online reînnoirea accesând portalul - Sistemul de Decizii Vamale UE. Accesul la sistem se realizează accesând: https://customs.ec.europa.eu/tpui-cdms-web/.

Citește și: Sindicaliștii din Poliție îl atacă pe Streinu-Cercel: Dacă un ‘specialist’ gândea așa

De asemenea, autorizaţia de exportator autorizat permite declararea originii preferenţiale a bunurilor supuse exportului într-un mod simplificat direct pe factură sau pe un alt document comercial pentru fiecare din exporturile unei companii fără a implica ulterior autoritatea vamală.

"Autorizaţia va elimina obligaţia de a solicita şi completa un certificat de origine (EUR 1) pentru fiecare dintre transporturile realizate de companie", spun specialiştii EY România.

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 284.000 de angajaţi în peste 700 de birouri în 150 de ţări şi venituri de aproximativ 36,4 miliarde de dolari în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2019. Reţeaua companiei este cea mai integrată la nivel global, iar resursele din cadrul acesteia ne ajută să le oferim clienţilor servicii prin care să beneficieze de oportunităţile din întreaga lume.

Prezentă în România din anul 1992, EY este liderul de pe piaţa serviciilor profesionale. Cei peste 800 de angajaţi din România şi Republica Moldova furnizează servicii integrate de audit, asistenţă fiscală, asistenţă în tranzacţii şi servicii de asistenţă în afaceri către companii multinaţionale şi locale. Compania are birouri în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Chişinău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.