Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vânzări sub așteptări pentru Nvidia. Noile procesoare pentru cripto-mining nu sunt la mare căutare

nvidianews.nvidia.com
nvidia chip

Nvidia a depășit așteptările generând venituri de peste 6,5 miliarde de dolari, însă producătorul de cipuri a ratat ținta pentru linia sa GPU de cripto-mining.

Gigantul tehnologic din California și-a anunțat rezultatele financiare pentru cel de-al doilea trimestru fiscal încheiat la 1 august 2021. Aspectele cheie includ venituri de 6,51 miliarde de dolari, o creștere de 15% față de primul trimestru și câștiguri de 1,04 miliarde de dolari, ambele în mare parte susținute de jocuri, date vânzări de echipamente de vizualizare de centru și profesionale.

Odată cu adăugarea GeForce RTX 3080 Ti și RTX 3070 Ti, segmentul de jocuri a condus creșterea record, cu venituri de 3,06 miliarde de dolari și o creștere de 85% față de anul trecut. Afacerea centrelor de date Nvidia a adus venituri de 2,37 miliarde de dolari, în timp ce produsele sale de vizualizare profesională au câștigat 519 milioane de dolari.

Nvidia a anunțat că așteaptă venituri de 6,80 miliarde de dolari în al treilea trimestru fiscal.

Cu toate acestea, un domeniu cheie a scăzut sub așteptări, a dezvăluit apelul privind câștigurile . În timpul apelului de câștiguri din primul trimestru , directorul financiar Nvidia, Colette Kress, a prezis un venit de 400 de milioane de dolari pentru linia procesorului de extracție a criptomonedelor (CMP) al companiei pentru Q2. Nvidia a înregistrat vânzări CMP de 266 milioane de dolari în al doilea trimestru fiscal, ratându-și obiectivul cu o diferență de o treime. Linia CMP a fost introdusă în februarie și a câștigat 155 de milioane de dolari în primul trimestru.

Nvidia întâmpină cu greu echilibrul ofertei dintre jucătorii hardcore și minerii de cripto pentru unitățile sale grafice de ultimă generație. Compania a introdus limitări de rată hash pe plăcile sale grafice din seria RTX 3060 pentru a limita capacitățile de criptare a unităților.

La sfârșitul lunii mai, Nvidia a declarat că va aplica o rată de hash Ethereum redusă la noile sale plăci grafice GeForce RTX 3080, RTX 3070 și RTX 3060 Ti . Venind cu o etichetă „Lite Hash Rate”, noile cărți sunt strict destinate să răspundă cererii jucătorilor, mai degrabă decât spre deosebire de minerii cripto.

Explicând că eforturile recente ale companiei de a limita rata de hash a plăcilor grafice pentru jocuri au scopul de a asigura o cantitate suficientă de cipuri pentru jucători, Kress a declarat că compania așteaptă o „contribuție minimă” din vânzările sale legate de cripto de acum înainte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.