Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Varianta unor anchetatori cu experienţă: Recompensa - metoda prin care ar putea fi găsită Alexandra

alexandra macesanu

Când indivizii care săvârşesc fapte reprobabile sunt ghidaţi doar de interese financiare, banii pot deveni cea mai bună resursă în anchetă.

În ultimele două zile s-a conturat tot mai clar o variantă care părea la început doar un scenariu îndepărtat: Alexandra, fetiţa răpită în Caracal, ar putea fi în viaţă, după ce Gheorghe Dincă nu ar fi ucis-o, aşa cum a mărturisit, ci ar fi plasat-o unei reţele de trafic de persoane. Dacă Dincă refuză colaborarea, găsirea Alexandrei este o sarcină aproape imposibilă.

Vezi şi: Alexandru Cumpănașu: 'Eu le spun că trăiește' + Detalii despre rețeaua din care face parte Gheorghe Dincă

STIRIPESURSE.RO a contactat mai multe persoane cu experienţă în domeniul anchetelor penale. Foşti şi actuali anchetatori sunt de părere că soluţia în momentul de faţă este cea a stabilirii unei recompense, fie din partea statului, fie din fonduri private. Asemenea strategii sunt adoptate des de autorităţile din alte ţări, inclusiv SUA şi ţări din Europa de Vest, unde anchetatorii dispun de fonduri dedicate unor cazuri de acest fel sau unde familiile victimelor reuşesc să strângă banii necesari din donaţii.

Potrivit anchetatorilor consultaţi de STIRIPESURSE.RO, în asemenea situaţii se pot stabili sume mai mici pentru informaţii utile şi o sumă mare pentru o informaţie care să ducă la rezolvarea cazului.

"Loialitatea dintre oamenii care comit infracţiuni se deteriorizează de-a lungul timpului. În asemenea cazuri există un grup mic de oameni care pot oferi informaţii vitale. Când vorbești despre persoane care ar putea fi implicate într-un grup infracțional sau persoane care au comis cele mai grave infracțiuni, de multe ori acestea au nevoie să fie motivaţi să-şi părăsească complicii şi să facă un pas în faţă. Au existat cazuri complexe în SUA sau Australia unde autorităţile au oferit recompense de un milion de dolari pentru informaţiile corecte", a declarat unul dintre anchetatori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.