Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaslui: Poliţist acuzat de fapte de corupţie, arestat pentru 30 de zile

houstonchronicle.com
extradare catuse

Magistraţii de la Tribunalul Vaslui au decis, joi, arestarea preventivă a unui poliţist de la Postul din comuna Todireşti, acuzat de fapte de corupţie.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, poliţistul era ajutor de şef de post în comuna Todireşti.

"Având în vedere decizia instanţei, va fi luată măsura legală a suspendării din funcţie a colegului nostru, care a deţinut funcţia de ajutor de şef de post", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Reprezentanţii IPJ susţin că, în următoarea perioadă, activitatea la Postul de Poliţie Todireşti va fi afectată.

Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Vaslui, sub coordonarea procurorului specializat din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Vaslui, au efectuat o serie de percheziţii la un post de poliţie din judeţ Vaslui şi la domiciliul unui poliţist, într-un dosar care vizează fapte de corupţie.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Serviciu Judeţean Anticorupţie (SJA), dosarul penal a fost înregistrat la DIICOT - BT Vaslui, ca urmare a unei sesizări din oficiu din luna aprilie, a ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul DGA - SJA Vaslui, privind suspiciuni de săvârşire a unor infracţiuni de luare de mită de către poliţist, acces ilegal la un sistem informatic şi transfer neautorizat de date informatice.

"Ca urmare a percheziţiilor desfăşurate, în baza probatoriului administrat în cauză de ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul SJA Vaslui, procurorul de caz a dispus continuarea urmăririi penale şi, ulterior, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de agentul de poliţie, reţinându-se comiterea infracţiunilor de luare de mită, două infracţiuni de şantaj, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, acces ilegal la un sistem informatic şi transfer neautorizat de date informatice. În fapt, în acest an, în contextul organizării unor acţiuni poliţieneşti, agentul de poliţie a pretins şi primit o sumă de bani de la un agent economic care a făcut obiectul verificărilor. Totodată, în perioada 2017 - 2018, poliţistul a accesat fără drept sisteme informatice protejate prin parole, transferând date şi informaţii confidenţiale pe un dispozitiv, pe care ulterior le-a folosit la şantajarea a două părţi vătămate în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale", precizează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.