Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasluiul ia măsuri suplimentare în trei localități, după ce rata incidenței este mai mare de 3

https://www.pikist.com/free-photo-isdgv
Covid

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vaslui, au decis, vineri, introducerea obligativităţii purtării măştii de protecţie în spaţiile publice deschise în municipiile Bârlad şi Huşi şi în comuna Boţeşti, acolo unde rata incidenţei cumulative a COVID-19, în ultimele două săptămâni, a depăşit indicele de 3 la mia de locuitori, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Instituţia Prefectului Vaslui, măsura va intra în vigoare, începând cu data de 17 octombrie.

Totodată, sunt interzise activităţile în cinematografe şi instituţii de spectacole şi concerte, organizarea de spectacole tip drive-in şi concerte, spectacole sau festivaluri publice în aer liber şi activităţile în interior ale restaurantelor, cafenelelor şi restaurantelor din hoteluri sau pensiuni, pentru alţi clienţi decât cei cazaţi în respectivele unităţi.

Autorităţile au decis, de asemenea, suspendarea activităţii operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Potrivit deciziei CJSU Vaslui, începând cu data de 17 octombrie, ora 00,00, la nivelul întregului judeţ, este interzisă, pentru o perioadă de 30 de zile,

organizarea de evenimente private nunţi, botezuri, mese festive, atât în spaţii deschise, cât şi închise, precum saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli sau corturi de evenimente.

Citește și: Raed Arafat anunță pericolul de pe stradă: 'Avem persoane pozitive care poate că nici ele nu știu că sunt bolnave'

Din totalul celor 86 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Vaslui, în 72 rata incidenţei cumulative a COVID-19, în ultimele două săptămâni, este sub 1,5 la mia de locuitori, în 11 UAT-uri acest indice este situat între 1,5 şi 3, iar în trei depăşeşte rata de 3.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.