Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vestea decesului Regelui Mihai a făcut înconjurul lumii: Ce au scris marile publicații despre trecerea în neființă a fostului monarh

www.hyperflash.ro
Regele Mihai

Vestea morţii regelui Mihai a făcut înconjurul lumii. Principalele publicaţii de pe Glob au transmis trista ştire. Până la acestă oră, nicio casă regală nu a transmis vreun mesaj.

Primele care au reacţionat au fost agenţiile internaţionale de presă. Associated Press notează că regele Mihai a jucat un rol crucial în decizia României de a întoarce armele împotriva Germaniei în al Doilea Război Mondial. Materialul a fost preluat de principalele televiziuni de peste ocean. Printre acestea se numără ABC News, care notează că acum numai doi foşti lideri care au condus ţări în timpul războiului mai trăiesc. Este vorba despre fostul rege Simeon al II-lea al Bulgariei şi de la Dalai Lama.

Citește și: Detalii incredibile despre polițistul SPINTECAT de interlop, în Suceava: Greșeala URIAȘĂ pe care a făcut-o ofițerul din trupele speciale

Reuters aminteşte că regele Mihai, văr al reginei Elisabeta a Marii Britanii, a fost nevoit să abdice în 1947, după ce comuniştii au preluat puterea în România, şi că a trăit în exil, în Occident, decenii la rând.

Agence France Presse, preluată de Le Figaro, a publicat o scurtă biografie a fostului monarh, de la naşterea acestuia, la Sinaia, în 1921, până la întoarcerea sa în Elveţia, în 2016, pentru a fi tratat de cancer.

"Regele Mihai al României: un democrat în faţa regimurilor totalitare", titrează BBC News într-un editorial, în care fostul suveran este descris drept un mare patriot român. "Pentru români, Mihai a fost un jucător important în cele mai dificile perioade ale istoriei lor", conchide postul britanic de televiziune, potrivit Agerpres.

Citește și: ULTIMA ORĂ Principesa Margareta, custodele Coroanei, prima reacție OFICIALĂ: 'Voi continua să servesc interesele fundamentale ale poporului român' / VIDEO

Ziarele de mare tiraj Washington Post şi New York Times anunţă decesul fostului rege la capitolul necrologuri. Potrivit Washington Post, regele Mihai a avut o viaţă definită de intrigă politică şi zdruncinată de aproape toate evenimentele majore din ultimul secol, de pe continent. New York Times afirmă că fostul suveran a fost creditat cu salvarea a mii de vieţi atunci când, la vârsta de 22 de ani, a avut curajul să ordone întoarcerea armelor.

Moartea fostului monarh a mai fost anunţată de Radio Europa Liberă, de publicaţia elveţiană Click, dar şi de postul chinez de televiziune CGTN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.