Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vestea lunii! Americanii bagă 400 de milioane de dolari în România: 'Continuăm proiectul indiferent de rezultatul acestor dezastruase decizii'

zf.ro
gaze marea neagra

Compania Black Sea Oil & Gas susține că va continua proiectul Midia „indiferent de rezultatul acestor dezastruase decizii” - cu referire prevederile legii offshore și a OUG 114.

Citește și: VIDEO Victor Ponta, MESAJ de ULTIMĂ ORĂ pentru Liviu Dragnea, de la Mic Dejun cu Rugăciune

Black Sea Oil & Gas anunță, într-o declarație făcută S&P Global Platts, că va continua proiectul Midia. Compania anunța joi dimineață că, împreună cu partenerii săi de concesiune, Petro Ventures Resources şi Gas Plus International, au aprobat deciziei finală de investiţie în Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia (Proiectul MGD), în valoare de 400 de milioane de dolari, informează Mediafax.

„Decizia finală de investiţie a fost luată cu bună-credinţă, pornind de la premisa că BSOG şi partenerii săi de concesiune vor reuși restabilirea tuturor drepturilor acestora, în sensul eliminării oricăror taxe și contribuții suplimentare recent introduse, precum și a oricăror restricții privind libera circulație a gazelor pe o piață deplin liberalizată, conform legislaţiei europene. Acestea sunt necesare atât pentru a face Proiectul MGD o investiție viabilă, cât și pentru a încuraja viitoarele proiecte de dezvoltare a gazelor naturale din Marea Neagră”, au subliniat reprezentanții BSOG, joi, în comunicatul de presă transmis presei din România.

Marc Beacom, CEO-ul companiei a spus S&P Global Platts că proiectul va merge înainte chiar dacă legislația nu va fi schimbată. "Sunem deciși să continuăm proiectul indiferent de rezultatul acestor dezastruase decizii”, a spus Beacom, care a adăugat că în paralele vor lucra pentru a obține rezolvarea satisfăcătoare a problemelor.

Citește și: STENOGRAMĂ din 'fieful' lui Mihai Chirica: 'Pro Romania e un trandafir picat din buchet'

Capacitatea de producţie estimată va fi de 1 miliard de metri cubi de gaze pe an, echivalentul a 10% din consumul de gaze al României, conform estimărilor companiei. Gazele tratate vor fi livrate în Sistemul Naţional de Transport operat de SNTGN Transgaz SA (Transgaz) la staţia de măsurare a gazelor aflată în cadrul STG.

Recent, BSOG a încheiat un acord de vânzare a gazelor cu o filială din România a Engie pentru întreaga producție de gaze naturale, mai puțin cota pe care producătorii sunt obligați să o vândă pe piața centralizată. De asemenea, BSOG a încheiat cu Transgaz un contract de transport al gazelor naturale pentru o perioadă de 15 ani.

Construirea, instalarea şi punerea în funcţiune a întregii infrastructuri marine şi terestre a Proiectului MGD se vor realiza în aproximativ doi ani, în baza unui contract de antrepriză generală încheiat cu GSP Offshore SRL (GSP). Platforma de foraj Uranus a GSP va asigura forajul celor cinci sonde de producție.

Pentru anul 2019, BSOG are în plan finalizarea etapei de proiectare de detaliu a Proiectului MGD, începerea fabricării platformei de producţie Ana la șantierul naval din Agigea, începerea lucrărilor de construcții civile la STG și procurarea echipamentelor.

Citește și: Gafă de PROPORȚII! Viorica Dăncilă, PREZENTATĂ ca premierul Bulgariei la un SUPER eveniment de la Bruxelles

Anunțul companiei a venit la o zi după ce OMV Petrom a anunțat că mediul legislativ actual nu oferă premisele necesare pentru o decizie de investiție în valoare de câteva miliarde în perimetrul Neptun Deep.

„Rămânem dornici să vedem zăcămintele din Marea Neagră dezvoltate și vom continuă dialogul cu autoritățile pentru a înțelege calea de urmat”, a anunțat compania. OMV Petrom anunța în toamana anului trecut, după apariția legii offshore, că a amânat luarea unei decizii privind investiția în proiectul de explorare din Marea Neagră pentru 2019, din cauza Guvernului român, care a avut nevoie de prea mult timp pentru legea offshore. Explorarea blocului Neptun din Marea Neagră este un joint venture între OMV Petrom și compania americană ExxonMobil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.