Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veşti bune pentru producătorii români: 51% dintre produsele proaspete din supermarketuri vor fi româ

PNL oferă românilor un pachet de legi care încurajează producătorii locali să aibă mai multe produse alimentare în supermarketuri, mai ieftine şi mai sigure din punct de vedere sanitar pentru consumatori!

Împreuna cu PNL am reușit sprijinirea producătorilor autohtoni. Astfel, prin pachetul de legi adoptat de Parlament şi promulgat de preşedintele Klaus Iohannis se elimină taxele de raft, se încurajează aprovizionarea comercianţilor pe lanțul scurt – eliminarea intermediarilor şi obligativitatea ca 51% dintre produsele alimentare proaspete să fie româneşti. În plus, ambalajele produselor din carne comercializate pe piaţa internă vor cuprinde obligatoriu, pe etichetă, procentul de carne provenit din România.
Acest pachet vine în sprijinul producătorilor locali şi descurajează practicile neloiale ale partenerilor comerciali ai acestora.
În acest moment, accesul producătorilor autohtoni la piaţa de desfacere este îngreunat de marii producători şi de taxele abuzive din lanţurile comerciale. În condiţiile în care peste 1,6 milioane de români depind de veniturile directe din agricultură, iar procentul contribuţiei la PIB este de doar 4% - suntem obligaţi ca stat să propunem măsuri legislative pentru protecţia producătorilor autohtoni. În plus, consumatorii vor beneficia de produse de calitate, proaspete, cu un traseu scurt şi proveniența clară la un preţ corect.
În acelaşi timp, magazinele nu mai au voie să facă facturi în plus la producător și nu mai au voie să impună un preț minim pe piață, cum s-a întâmplat până în acest moment. Termenul de plată al comerciantului către furnizor, pentru produsele contractate şi livrate, se stabileşte prin negocierea contractului, fără ca termenul de plată să depăşească 30 de zile calendaristice, iar pentru produsele alimentare proaspete - termenul de plată nu poate fi mai mare de 7 zile calendaristice.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.