Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești PROASTE pentru românii care vor să meargă în State: Condiții DURE impuse de Trump

viza sua

Autoritatile americane ar putea introduce conditii dure la vama! Strainii care efectueaza vizite in SUA ar putea fi obligati sa le ofere agentilor de frontiera acces la telefoane, la conturi pe site-uri de socializare si sa fie intrebati despre ideologiile in care cred, masurile aplicandu-li-se inclusiv cetatenilor britanici si germani, afirma surse citate de Wall Street Journal, scrie Mediafax.ro.

Administratia Donald Trump pregateste revizuirea intregului sistem de control la frontiere. In cadrul masurilor, strainii care vor vrea sa ajunga pe teritoriul american ar putea fi obligati sa le ofere politistilor de frontiera acces la telefoanele mobile, parolele la site-uri de socializare si date despre activele detinute. De asemenea, la frontiera, strainii ar putea fi interogati in legatura cu ideologia in care cred.

Masurile li s-ar putea aplica inclusiv cetatenilor din cele 38 de tari care nu au nevoie de vize pentru a calatori in Statele Unite. Printre acestea se numara aliati apropiati ai SUA precum Marea Britanie, Germania, Italia, Japonia si Australia.

Citeste si: Ministrul Turismului, declarații incredibile despre ministerul pe care-l conduce: 'Este o PROBEMĂ'

"Obiectivul este sa ne dam seama cu cine comunica o persoana", a explicat un oficial din cadrul Departamentului american pentru Securitatea Interna.

"Am putea intreba, spre exemplu: «ce site-uri accesati si daca puteti sa ne oferiti parolele site-urilor de socializare?». Daca nu ofera aceste informatii, atunci o persoana nu va putea intra in Statele Unite", afirma in februarie, in Congres, John Kelly, secretarul american pentru Securitatea Interna.

Europarlamentar roman: “Nu este exclus sa rezolvam problema vizelor”

Europarlamentarul roman Sorin Moisa (Socialisti&Democrati) s-a declarat marti, in cursul unei intalniri cu jurnalisti la Bruxelles, mai optimist in legatura cu posibilitatea ridicarii vizelor pentru romanii care vor sa calatoreasca in Statele Unite decat in privinta semnarii acordului de liber-schimb UE-SUA si a pledat pentru negocieri cu Legislativul american in acest sens.

“Eu raman la ideea ca ar trebui macar incercat sa lucram cu Congresul, care contine si multi prieteni ai Romaniei, inclusiv republicani, adica din aceeasi zona cu Trump (…), deci cred ca ar trebui sa incercam, indiferent de problema TTIP, sa rezolvam problema vizelor sau sa facem progrese in legatura cu ea. Macar anumite categorii de romani, cei care, in mod evident, au un profil de risc mai scazut, sa reusim sa intram in Visa Waiver”, a spus el, potrivit News.ro.

Moisa a exclus, insa, posibilitatea unui acord similar celui cu Canada, in corelatie cu un tratat comercial. “Sunt mai optimist in privinta vizelor” decat a semnarii TTIP, a adaugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.