Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viaceslav Volodin: Politicienii trebuie să înțeleagă că relațiile economice sunt una, iar problema păstrării memoriei istorice este cu totul altceva

vestidinrusia.ro
Viaceslav Volodin

O atitudine lipsită de respect a țărilor străine față de păstrarea memoriei istorice a celui de-al Doilea Război Mondial va avea repercusiuni iremediabile asupra contactelor lor cu Rusia, a declarat președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, relatează agenția TASS.

Potrivit spuselor sale, cazurile de profanare a mormintelor celor căzuți și demontarea memorialelor din țările cărora libertatea le-a fost dăruită de soldații sovietici, nu îi va lăsa indiferenți pe descendenții acestora. ”Nimeni dintre noi nu va ierta niciodată așa ceva”, a subliniat Volodin.

”Politicienii trebuie să înțeleagă faptul că relațiile economice sunt una, iar problema păstrării memoriei istorice este cu totul altceva. Iar dacă ei se vor comporta astfel, acest lucru se va răsfrânge negativ asupra relațiilor noastre în viitor”, a afirmat președintele Dumei de Stat, cerând politicienilor străini să nu amestece economia și memoria istorică.

Volodin a arătat că, astăzi, Statele Unite ”se desfăt cu puterea și economia lor ”, ”realizând, cu adevărat, multe”. ”Dar întrebarea e: datorită cui? În acel război care era imposibil de câștigat fără soldatul sovietic ei apreciau contribuția Uniunii Sovietice. Vorbeau despre asta și Churchill și Rousevelt. Dar de îndată ce victoria a trecut și au început o viață nouă, au început să rescrie istoria”, a constatat el.

”De aceea noi trebuie să apărăm istoria noastră”, a subliniat Volodin. În opinia lui, a te dezvolta și privi în viitor este posibil doar bazându-te pe continuitatea generațiilor și pe respectul pentru bătrâni, ”iar altceva are un caracter distructiv”.

De aceea țările europene care încearcă să prezinte albul drept negru tot ele vor avea, într-un final, de suferit. ”Cel care a construit un stat pe minciună trebuie să înțeleagă că nu va rezista mult”, a apreciat el.

În ajunul Zilei Victoriei, speakerul Dumei de Stat a cinstit memoria celor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei, depunând o coroană de flori la Memorialul soldatului sovietic de lângă Rjev (Regiunea Tver – n.r.). ”Lumea s-a aflat în pragul morții. Și soldatul sovietic a fost cel care a salvat lumea de nazism. Am cucerit cu greu Victoria. Războiul a trecut prin fiecare familie. Cetățenii țării noastre, ai Uniunii Sovietice, au făcut totul pentru ca pacea să trăiască”, a declarat Volodin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.