Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepremierul Suciu face apel la autorităţile locale din Timiş să finalizeze demersurile de demolare a stadionului 'Dan Păltinişanu'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Daniel Suciu

Vicepremierul Daniel Suciu a declarat miercuri, la Timişoara, că vechiul stadion al oraşului, "Dan Păltinişanu", va fi demolat în această toamnă, iar în acest sens trebuie finalizate toate demersurile de către autorităţile locale, urmând apoi să se construiască alt stadion, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), care va avea o capacitate de 32 de mii de locuri, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ruptură se mărește! Decizia Vioricăi Dăncilă care îl va enerva peste măsură pe Liviu Dragnea

El a menţionat faptul că municipalitatea ar trebui să cedeze o suprafaţă de cinci mii de metri pătraţi în zona respectivă, pentru a se putea reglementa situaţia juridică a terenului.

Citește și: SURSE Lovitură pentru Klaus Iohannis, înainte de alegeri! Mișcarea făcută de #Rezist

"Guvernul României, prin Compania Naţională de Investiţii, are tot interesul să reconstruiască acest stadion, însă, în acest moment, depindem de o hotărâre de consiliu local al municipiului Timişoara, astfel încât obiectivul să poată fi promovat. Ulterior, acesta va fi demolat de Consiliul Judeţean şi predat Companiei Naţionale de Investiţii. Fac un apel către Primăria şi Consiliul Local Timişoara pentru a adopta hotărârea cât mai repede. Ministerul Dezvoltării, prin CNI, va demara procedurile necesare pentru începerea lucrărilor la al doilea stadion ca mărime din România, atât de aşteptat de toată lumea, şi care, după modernizare, va avea 32.000 de locuri", a explicat vicepremierul Daniel Suciu, fără a preciza un orizont de timp pentru finalizarea noului obiectiv sportiv.

Citește și: S-a aflat radioul numărul 1 în România

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) a fost prezent miercuri, la Timişoara, la semnarea a patru proiecte pe POR 2014-2020, în valoare totală de 16,2 milioane de lei, pentru judeţul Timiş.

Citește și: S-a decis! Aceste produse vor fi interzise

"Prin fiecare proiect pe care-l implementăm avem în vedere bunăstarea şi creşterea nivelului de viaţă al locuitorilor, comunităţilor şi categoriilor profesionale. Pentru că Guvernul României şi echipa MDRAP se asigură zi de zi că până şi ultimul euro alocat prin fonduri europene este cheltuit în beneficiul românilor. Aşa am ajuns la peste 85% gradul de contractare a fondurilor alocate prin POR 2014-2020", a mai afirmat Daniel Suciu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.