DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Victor Ponta a pierdut majoritatea chiar şi în propriul guvern

La nici două zile de la revenirea sa pe furiş în ţară, Victor Ponta s-a gândit să ascundă mediatic problemele sale cu justiţia sub umbrela unui nou scandal, anunţând că va anula ordonanţa de urgenţă prin care s-au majorat indemnizaţii pentru unele categorii de înalţi demnitari. Victor Ponta mizează pe faptul că cea mai mare parte a românilor nu cunosc procedurile în cadrul şedinţelor de guvern şi vrea să acrediteze ideea că o ordonanţă de guvern se scrie în cadrul şedinţei săptămânale de guvern, chiar de către prim-ministru, oricare ar fi acesta.

Nimic mai fals! În cazul ordonanţelor privind salarizarea personalului din sectorul public, actele normative se elaborează la nivelul Ministerului Muncii şi se avizează, pentru impactul bugetar şi soluţiile de finanţare, de către Ministerul Finanţelor Publice. Ori Ministrul Muncii care a elaborat ordonanţa a fost chiar Preşedintele interimar al PSD, doamna Rovana Plumb, care ne asigura că vorbeşte la telefon de mai multe ori pe zi cu Victor Ponta, iar la finanţe se află tot un ministru al PSD, care ştim cu toţii că nu iese din vorba lui Victor Ponta şi este un executant loial al ordinelor acestuia. Mai mult, în cadrul şedinţelor de guvern, o ordonanţă se adoptă prin consensul tuturor miniştrilor, pentru că ordonanţa reprezintă întreg Guvernul şi nu doar un ministru anume sau pe prim-ministru.

Victor Ponta minte cu neruşinare în legătură cu faptul că nu a ştiut despre acest act normativ, speriat că, după ce parlamentarii majorităţii l-au ignorat, nici măcar propriii miniştri din PSD nu-l mai ascultă. Victor Ponta a pierdut majoritatea în Guvern. Nici un coleg din Guvern sau din partid nu-i mai acordă încredere şi nu mai vrea să fie părtaş la deciziile greşite ale unui om care a compromis grav guvernarea şi care decredibilizează zilnic România şi instituţiile statului. Din surse guvernamentale, Victor Ponta a fost chiar prezent la şedinţa în care s-a aprobat această ordonanţă, pe care vrea să o blocheze, agăţându-se cu ultimele speranţe de scaunul de prim-ministru.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.