Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta spune că ALDE bătut palma cu PNL și Klaus Iohannis/ Replica dură a ALDE

Luna de miere dintre ALDE și Pro România s-a terminat abrupt. Victor Ponta îl acuză pe Călin Popescu Tăriceanu că a schimbat placa în ceea ce privește susținerea lui Mircea Diaconu la președinție și că i-a oferit voturile ALDE pe tavă lui Klaus Iohannis și PNL, prin decizia de a vota Guvernul Orban.

”Cei de la ALDE s-au întors la PNL, sunt liberali. […] Toate acele teme (impuse de ALDE în acordul semnat cu PNL n.r.) sunt politice, nu au nicio legătură cu oamenii. Și USR, și ALDE, și PMP au venit numai cu teme care-i interesează pe ei, oameni politici. Avem o singură alianță Pro Romania – ALDE, să îl susținem pe Mircea Diaconu. Nu știu ALDE acum, fiind aliați cu PNL care îl au pe Iohannis, dacă îl pot susține pe Diaconu”, a declarat Victor Ponta.

Citește și: Plecare de răsunet de la PRO TV! Cine părăseşte postul după 15 ani

În condițiile în care învestirea Guvernului PNL ar reprezenta un succes răsunător pentru campania președintelui Klaus Iohannis, este de la sine înțeles că Tăriceanu a sărit, cu toate armele, în barca liberalilor. Aceiași liberali pe care i-a părăsit în 2014, atunci când a format PLR, care s-a transformat, ulterior, în ALDE.

Astfel, prin pierderea sprijinului ALDE, Mircea Diaconu rămâne fără jumătate dintre susținători, și poate spune deja adio șanselor de a accede în turul doi al alegerilor. Ca un efect de domino, nici ceilalți votanți potențiali ai săi nu-și vor mai irosi votul, spun analiștii, văzând scăderea semnificativă din sondaje. Rămâne de văzut dacă de aceeași părere cu Călin Popescu Tăriceanu vor fi toți membrii și simpatizanții ALDE care sunt adversari declarați ai PNL-ului și ai lui Klaus Iohannis. Căderea pe tobogan a lui Mircea Diaconu în sondaje, cu ajutorul ALDE, va genera ruptura finală între Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu, ambii folosindu-se de actor doar pentru a nu-și depune propriile candidaturi la alegerile prezidențiale, care ar fi reprezentat eșecuri devastatoare pentru formațiunile pe care le reprezintă, mai susțin analiștii.

Citește și: Ministrul Muncii reacționează! ‘Ia vedeți, reușiți să uniți punctulețele într-o linie continuă?’

În replică la cele afirmate de liderul Pro România, purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a declarat că Ponta este cel care a trădat și care, prin decizia de a nu vota Guvernul PNL, dă o mână de ajutor PSD-ului și Vioricăi Dăncilă. ”Nu știu dacă mai avem același candidat la președinție ca domnul Ponta, se pare, însă, că, în acest moment, prin refuzul său de a susține formarea noului Guvern și, în consecință, protecția oferită actualului prim-ministru, se pare că nu mai avem şi aceiași adversari politici”, a completat Vosganian.

Citește și: Veriga lipsă a fost găsită! Legătura dintre Dan Barna și serviciile secrete/Cum a fost fabricat USR-ul .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.