Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta, turistul #1 al României: 9 țări în 2 luni pe 5 continente

Brad Florescu, Răzvan Pascu, Mihai Jurca, Victor Ponta. Sigur mai sunt și alți călători mai puțin cunoscuți în România. Nomadic.ro, amplecat.ro, duși.ro, travelgirls.ro, allvisas.ro, victorponta.ro sunt câteva dintre site-urile pasionaților de turism care au răsărit în ultimii ani. Mă număr și eu printre românii pasionați de călătorii și mă bucur că în tagma noastră a intrat un nume atât de sonor, precum cel al premierului. Sigur există funcționari publici sau oameni din middle-managementul privat care călătoresc mult prin natura meseriei. Unora poate nu le place, dar hai să îi includ și pe ei, travellerii forțați de împrejurări.

Din postura de new entry în topul călătorilor români, Victor Ponta a reușit un record demn de invidiat: 9 țări în 2 luni. Două luni de vacanță, presărată ici colo cu câte o activitate profesională, așa de kiki. Mai tăiem o panglică, mai facem mișto de unii prin webcamul superangular de la Palatul Victoria, mai bifăm vreun talk-show unde ni se ridică mingi la fileu. Dar vara e vară, vacanța e vacanță, guvernul e Oprea, PSD e Dragnea, iar iarna tu ești marea mea (ca să citez o melodie celebră, pentru că dă bine la înșiruire).

Scriu pe 12 august și programul de excursii al premierului a început fix acum 2 luni, pe 12 iunie, după cum urmează:
12 iunie - pleacă la Baku, în Azerbaidjan, pentru deschiderea Jocurilor Europene 2015
14 iunie -  zboară Baku-Istanbul, unde se internează la super-spitalul de super-lux Medipol
22 iunie-9 iulie - grele sarcini ale funcției de premier trec pe umerii lui Gabriel Oprea, devenit premier interimar
11 iulie - o scurtă respirație  a aerului Ungariei la noua vamă Nădlac de pe prima autostradă care iese din țară
20 iulie - pleacă din nou în Turcia, la un control
25-26 iulie -  merge în Delta Dunării, de unde pune niște poze pe facebook în care chiar pare uman (relaxat pe o barcă în amurg, poze cu mâncare cu specific local)
29 iulie-9 august - Gabriel Oprea repreia atribuțiile prim-ministeriatului, timp în care premierul zboară la Miami, iar din portul Fort Lauderdale se îmbarcă pe nava de croazieră Oasis of the Seas cu care pleacă 7 nopți în periplul Florida-Haiti-Jamaica-Cozumel, Mexic - Florida
11 august - ajunge la Tbilisi, face poze unor etichete de vinuri (dacă ești iubitor de vinuri și folosești aplicația Drync, faci poze doar la ce vinuri bei, nu doar la sticlele pe care pui mâna)

Avem în catalogul de vară, următoarele țări:
1. Azerbaidjan
2. Turcia
3. Ungaria
4. România (pentru Deltă, ca destinație turistică)
5. SUA
6. Haiti
7. Jamaica
8. Mexic
9. Georgia

Cinci continente:
1. Asia (Baku, Tbilisi)
2. Europa (vama Nădlac, Delta Dunării)
3. America de Nord (Miami, Fort Lauderdale)
4. Caraibe (Haiti, Jamaica)
5. America Centrală (partea din Mexic în care se află Cozumel este la sud de istmul Tehuantepec care separă America de Nord de America Centrală; iar Caraibele nu sunt în America Centrală, deoarece Mezo-America este strict continentală, până la Panama)

Wow!

2 luni, 9 țări, 5 continente. Suna a titlu de film. Se poate face și un film, de ce nu? Noi, pasionații de călătorii l-am gusta fără subiectivism. Suntem o specie dornică de a afla destinații noi, moduri noi de călătorie. În avion, pe autostradă, pe navă de croazieră, cu cârje.

Am găsit recent o ofertă la Garuda Indonesia (compania aviatică națională din Indonezia), pentru 659 euro, zboruri dus-întors din Londra la Kupang, în Timorul indonezian, de Vest. Link aici. De unde se poate face o incursiune și în Timorul de Est (e o țară separată), unde cetățenii europeni pot intra fără viză, chiar și la granițele terestre. Exotic, sigur sunt ceva hoteluri scumpe care se încadrează într-un buget de premier de țară săracă. Vara e pe final, Gabriel Oprea poate reprelua oricând atribuțiile...

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.