Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victorie în instanță pentru angajații TVR: Conducerea instituției, obligată să plătească primele de Crăciun după 9 luni

tvr

Sindicatul jurnaliștilor Mediasind și mai mulți jurnaliști în nume propriu au dat în judecată Societatea Română de Televiziune, pentru a obliga instituția să le plătească primele de Crăciun din 2021, prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă. Tribunalul București le-a dat marți dreptate, obligând TVR să le plătească angajaților câte 750 de lei. Hotărârea poate fi atacată cu apel.

  • Solutia pe scurt: Admite acţiunea. Obligă pârâtul la plata către fiecare dintre membrii de sindicat reprezentaţi în cauză a sumei de 750 lei, reprezentând Primă de Crăciun 2021, actualizată cu indicele de inflaţie de la data scadenţei şi până la data plăţii efective. Obligă pârâta la plata către fiecare dintre membrii de sindicat reprezentaţi în cauză a sumei reprezentând dobânda legală penalizatoare aferentă debitului anterior stabilit, calculată de la data scadenţei şi până la data plăţii efective. Obligă pârâta la plata către sindicatul reclamant a cheltuielilor de judecată în cuantum de 2380 lei, reprezentând onorariu de avocat. Executorie provizoriu de drept. Cu drept de apel, care se depune la Tribunalul Bucureşti – Secţia a VIII-a pentru litigii de muncă şi asigurări sociale, în 30 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei, astăzi, 27.09.2022.

STIRIPESURSE.RO informa în luna februarie că angajații TVR au rămas fără tichete de masă, în valoare de 400 de lei pe lună, dar și fără prime de Crăciun. Președintele sindicatului MediaSind TVR acuza o „bătaie de joc” la adresa angajaților, în vreme ce șefii TVR au dat vina pe un blocaj la nivel guvernamental. Detalii AICI!

Angajații TVR ar fi trebuit să primească o primă de 750 de lei de Crăciun. Consiliul de Administraţie a votat, dar prima nu s-a mai dat, iar Sindicatul MediaSind a dat în judecată conducerea pentru „pentru nerespectarea Contractului Colectiv de Muncă, a hotărârilor Comitetului Director şi ale Consiliului de Administraţie”.

Deși la Radioul Public prima de Crăciun (cumulată cu prima de Paști) a fost de 1600 lei net, iar aceasta a fost plătită, conducerea TVR afirma în februarie că un controlor delegat de Ministerul Finanţelor nu a fost de acord cu plata primei, pentru că „nu permite premierea salariaţilor angajaţi în instituţiile care funcţionează cu fonduri de la bugetul de stat”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.