Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VICTORIE! Publicul, ambiția și Super-Moldovan: România merge la EURO 2024 de pe primul loc

Andreea Alexandru / AP / Profimedia
romania elvetia gol alibec

România a învins Elveția în ultimul meci din Grupa I pentru calificarea la Campionatul European de Fotbal din 2024 din Germania. Cu un public care a reușit să scoată ambiția din jucătorii români și cu un portar, Horațiu Moldovan, în zi mare, România s-a impus cu 1-0 și a câștigat grupa.

Clasamentul final al grupei:

România - 22 de puncte, neînvinsă

Elveția - 17 puncte

Israel - 15 puncte

Belarus - 12 puncte

Kosovo - 11 puncte

Andorra - 2 puncte

Tragerea la sorți, în decembrie

România va fi pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016.

Victoriile cu Israel și Elveția și ocuparea fotoliului de lider al grupei au propulsat naționala României în urna a doua valorică pentru tragerea la sorți a grupelor de la EURO 2024.

Pe 2 decembrie, începând cu ora 19:00, ora României, va avea loc tragerea la sorți a grupelor. Ceremonia se va desfășura la "Elbphilharmonie" din Hamburg.

Cum s-a desfășurat partida cu Elveția

Din postura de echipă deja calificată, România a făcut un joc marcat de entuziasmul celor 50.244 de suporteri din tribune.

În prima repriză, tricolorii și-au creat câteva ocazii de poartă, în special cu șuturi de la distanță, însă niciunul nu a pus cu adevărat în pericol poarta adversă.

Stanciu a șutat peste poartă din lovitură liberă, iar Cicâldău și Coman au șutat slab, fără emoții pentru Mvogo.

Elvețienii au avut și ei câteva ocazii cu potențial la poarta lui Moldovan, care a avut o intervenție salvatoare, în minutul 18, la șutul plasat al lui Okafor.

Elevii lui Edward Iordănescu au început cu presing înalt repriza secundă, Moruțan și Alibec confirmând încrederea acordată de selecționer în minutul 50, când după o centrare a căpitanului Stanciu, Moruțan a retrimis cu capul mingea în fața porții, de unde Alibec a marcat fără emoții pentru 1-0.

Elvețienii au ripostat creându-și trei ocazii importante de a egala, toate parate rând pe rând prin parade de excepție ale lui Moldovan, două dintre ele din situație unu la unu cu Okafor.

Iordănescu i-a trimis în teren pe Răzvan Marin și pe Ianis Hagi în minutul 64, pentru a profita de spațiile create de presiunea pusă de elvețieni, care au continuat să se cantoneze în jumătatea tricolorilor.

Drăguș, Olaru și Pușcaș au adus și ei sânge proaspăt în teren, Iordănescu continuând să joace permanent cu doi atacanți, cu speranța unui gol pe contraatac.

Moldovan și-a mai pus o dată amprenta pe soarta scorului, intervenind eficient la o centrare în fața careului, în minutul 82.

Oapeții au ratat o ultimă ocazie la ultima fază a minutelor suplimentare de joc, cel mai bun om al meciului, portarul Horațiu Moldovan refuzând un gol iminent, cu o ultimă robinsonadă de excepție, scoțând o minge șutată la vinclu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.