Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas, într-o audienţă privată cu Papa Francisc

Al Jazeera
Mahmoud Abbas

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas s-a întâlnit joi la Vatican cu papa Francisc şi mai mulţi responsabili ai Sfântului Scaun care au evocat "necesitatea de a restabili dialogul pentru o soluţie cu două state" în Orientul Mijlociu, a anunţat Vaticanul, relatează AFP.

În cadrul acestei audienţe private, Mahmoud Abbas a discutat în special cu secretarul de stat Pietro Parolin, numărul 2 din Vatican, şi arhiepiscopul Paul Gallagher, care răspunde de relaţiile cu alte state.

"Necesitatea absolută de a restabili dialogul direct pentru a ajunge la o soluţie cu două state, în special prin intermediul unor eforturi mai susţinute ale comunităţii internaţionale", a fost evocată în cursul acestor discuţii "cordiale", a precizat Vaticanul într-un comunicat.

"A fost reafirmat faptul că Ierusalimul trebuie să fie recunoscut de toţi ca un loc de întâlnire şi nu de conflict şi că statutul său trebuie să-i păstreze identitatea şi caracterul său universal în calitate de oraş sfânt pentru cele trei religii avramice", se mai menţionează în comunicat.

Mahmoud Abbas i-a oferit papei un tablou care reprezintă Peştera Nativităţii din Bethleem, locul în care s-a născut Hristos potrivit tradiţiei creştine, şi i-a urat "forţă" şi "sănătate" , potrivit unei înregistrări video difuzate de Vatican.

Aceasta a fost cea de a şasea vizită a lui Abbas de la alegerea Suveranului Pontif în 2013, potrivit site-ului de informaţii Vaticannews. Ultima sa vizită datează din decembrie 2018, potrivit Agerpres.ro.

Miercuri, Mahmoud Abbas a fost primit de şeful guvernului italian Mario Draghi.

Cei doi responsabili au evocat "ultimele evoluţii în Mediterana şi în Orientul Mijlociu, în special din punctul de vedere al perspectivelor procesului de pace israeliano-palestinian", se menţionează într-un comunicat italian.

Mario Draghi "a făcut apel la o reluare rapidă a dialogului, subliniind că o soluţie cu două state, justă, durabilă şi negociată între părţi, rămâne cheia unei stabilizări regionale durabile".

De la venirea în iunie în Israel a unui guvern de coaliţie care a pus capăt unei perioade de 12 ani la putere a lui Benjamin Netanyahu au avut loc câteva prime contacte între israelieni şi palestinieni, fără a merge totuşi până la abordarea chestiunii spinoase a păcii, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.