Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - China INTERVINE în scandalul dintre Israel și palestinieni: îi acuză pe americani că nu deblochează criza la ONU

Ministrul chinez de Externe Wang Yi şi-a exprimat duminică regretul în legătură cu ''obstrucţionarea'' de către Statele Unite în ceea ce priveşte adoptarea unei declaraţii în Consiliul de Securitate al ONU prin care se solicită încetarea ostilităţilor dintre israelieni şi palestinieni, în cadrul unei sesiuni de urgenţă a acestei instanţe, relatează AFP, arată Agerpres.

"Consiliul de securitate trebuie să ia măsuri", a subliniat şeful diplomaţiei chineze, amintind că ţara sa susţine (împreună cu Norvegia şi Tunisia) un proiect de lege de o săptămână. ''Din cauza obstrucţiei unei ţări, Consiliul de Securitate nu ajuns la un consens'', a menţionat el, cerând Washingtonului ''să-şi asume responsabilităţile'' la ONU.

Bilanţul raidurilor aeriene israeliene asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza a ajuns la cel puţin 188 de morţi şi peste 1.230 de răniţi, în contextul bombardamentelor efectuate duminică de Israel, iar pe teritoriul israelian sunt cel puţin zece morţi şi peste 280 de răniţi, arată Mediafax.

Cel puţin 42 de persoane au fost ucise, duminică, în urma raidurilor aeriene efectuate de armata israeliană în oraşul Gaza. Printre ţintele atacate se numără casele a doi lideri operaţionali ai organizaţiei islamiste Hamas, Yahya Sinwar şi Muhammad Sinwar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.