Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE / VIDEO Explozie puternică în Cuba: un hotel a sărit în aer; cel puțin patru morți

M. C.
CNN.COM
explozie, cuba

Update:

Patru persoane şi-au pierdut viaţa şi 13 sunt date dispărute în urma unei puternice explozii produse vineri la un hotel din centrul capitalei cubaneze Havana, transmit Reuters şi AFP, citând responsabili locali şi media de stat cubaneze, informează Agerpres. Hotelul Saratoga, clasificat la cinci stele, era în pregătiri pentru redeschiderea post-pandemie, ce urma să aibă loc peste patru zile.

Ziarul oficial al partidului comunist cubanez, Granma, a publicat imagini în care pare că explozia, survenită la puţin timp după ora locală 11.00 (15.00 GMT), a avariat mai multe etaje ale hotelului. "Primele constatări indică faptul că explozia a fost provocată de o scurgere de gaz", a precizat preşedinţia cubaneză pe Twitter.

Un martor al Reuters a văzut fum şi flăcări ridicându-se din clădire, iar potrivit AFP bulevardul Prado din centrul Havanei, unde se află hotelul, era acoperit de un nor de fum şi praf. La faţa locului intervin mai multe echipe de salvare, iar poliţia a blocat accesul publicului în zonă. Hotelul, care are 96 de camere, două restaurante şi o piscină la ultimul nivel, este cunoscut prin faptul că a găzduit în ultimii ani o serie de vedete, între care Madonna şi Beyonce.

Însuşi preşedintele cubanez Miguel Diaz Canel a sosit la orele prânzului la faţa locului, însoţit de premierul Manuel Marrero şi preşedintele parlamentului Esteban Lazo.

Știrea inițială:

O explozie a zguduit vineri Havana, Cuba, și a distrus Hotelul Saratoga. Poliția cubaneză și pompierii salvatori au scotocit printre dărâmături în căutarea supraviețuitorilor, informează CNN. Nu era clar ce a cauzat explozia din centrul orașului.

Poliția și pompierii salvatori caută în continuare supraviețuitori printre dărâmături după ce o explozie produsă a distrus un hotel din Havana, Cuba.

S-a produs o "explozie masivă", au declarat martorii.

Autobuzele și mașinile din fața hotelului au fost, de asemenea, distruse.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.