Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Florin Cîțu este îngrijorat că inflația crește: Lucrurile merg într-o direcție și nu văd cum vor fi stopate. Sunt sigur că Guvernul va prezenta soluții

dw.com
Florin Cîțu

Președintele PNL, Florin Cîțu, a spus, marți, că este îngrijorat de faptul că inflația este din ce în ce mai mare și cere explicații d ela Ministerul Finanțelor cu privire la împrumuturile care se fac și la direcția în care merge România.

"Sunt elemente importante, ar trebui să vină soluții de la Ministerul Finanțelor. Anul acestea începem cu o creștere, dar semnalele sunt că mergem în direcția opusă. Văd o creștere a costurilor cu care se împrumută statul. Soluțiile trebuie să vină de la cei care sunt astăzi plătiți.

Orice rată a inflației peste ce spune BNR este mare. Toate băncile centrale din lume vedeți că reacționează.

Vreau să văd în ce direcție mergem. Dacă inflația rămâne mare, ne așteptăm la dobânzi mari. Creditorii vor încerca să-și acopere cheltuielile, cel care s eîmprumută vrea o dobândă mică.

Deecamdată nu ni s-a prezentat nici un plan, doar am atras atenția. Lucrurile merg într-o direcție și nu văd cum vor fi stopate.

Sunt sigur că Guvernul va prezenta soluții. Nu trebuie să cer. E de bun simț când inflația crește, trebuie să se prezinte direcția în care mergem", a spus Florin Cîțu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.