Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO ÎPS Teodosie reacționează la declarațiile ciudate ale ÎPS Calinic de la Argeș: 'Nu pot să fie acceptate de membrii Sfântului Sinod! Imposibil!'

Facebook
ÎPS Teodosie

ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a scandalizat credincioșii ortodocși, când a decis să le interzică preoților fără experiență să mai boteze singuri, ci doar în prezența unui coleg cu experiență. Ierarhul argeșean a uimit și teologii când a afirmat că Taina Sfântului Botez trebuie modificată. ”Decât să mă puneţi să fac un botez, mai bine urc munţii şi îmi văd de treabă, fac alpinism”, a mai declarat ÎPS Calinic, care, se pare, că va avea probleme în ședința Sfântului Sinod, ce urmează săptămâna viitoare.

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a anunțat că, pentru spusele sale despre cum să se săvârșească Botezul, ÎPS Calinic va da socoteală în fața Sfântului Sinod.

”Nu îl împărtășesc nicidecum (n.r. dacă este de acord cu ce a spus ÎPS Calinic), sunt luate superficial. La Sinod vom avea discuții cu toții, pentru că nu poate să treacă aceste afirmații superficiale care contrazic Sfintele Canoane, nu pot să fie acceptate de membrii Sfântului Sinod! Imposibil! Botezul rămâne să-l săvârșim după toată regula canonică.”, a precizat ÎPS Teodosie la Radio Dobrogea.

Totodată, ierarhul de la malul mării a vorbit și despre recomandările pe care Avocatul Poporului le-a făcut despre săvârșirea Tainei Sfântului Botez.

”Avocatul Poporului nu are treabă cu canoanele Bisericii.”, a spus ÎPS Teodosie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.