Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Lucian Bode le închide ușa 'descurcăreților' ajunși șefi în Poliție: 'Aceste modalități trebuie să înceteze!'

Facebook
Lucian Bode

Ministerul de Interne, Lucian Bode, anunță că va întocmi un plan astfel încât posturile de conducere din Poliția Română să fie ocupate prin concurs, nu prin împuternicire, cum se mai practică acum. Acest fenomen, susține ministrul, are loc atât în plan local, cât și central.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

„Sunt conștient că vulnerabilitatea cea mai mare e resurssa umană. (...) Colapsul acelui sistem este garantat dacă nu ne ocupăm de resursa umană. De când sunt în fruntea ministerului am primit informații de la Direcția de Informații Interne și am acționat ca atare.

Avem o problemă: ieșirile din sistem și numărul mic de școlarizare în raport cu necesarul. În ultimul timp au plecat 30.000 de persoane din sistem. Zilele trecute am scos la concurs și am avut peste 18.000 de solicitări. Este un semn încurajator și face bine sistemului public. (...) O altă problemă este dată de limitarea cazurilor de ocupare a funcțiilor de conducere prin împuternicire: regula trebuie să fie prin concurs.

Această practică prin împuternicire eu vreau să o înlăturăm. Șeful inspectoratului de poliție se pensionează, este împuternicit un subaltern trei luni, șase luni, un an... După un an această împuternicire încetează. El nu poate să își pună în aplicare un plan. Acest lucru se întâmplă și la nivel central, dar și în plan local. Voi pune în practică un plan astfe încât aceste modalități să înceteze”, a spus ministrul de Interne, Lucian Bode, la postul B1TV, în emisiunea lui Silviu Mănăstire.

„Eu nu voi fi spectator la ce se întâmplă în MAI. Nu am venit în fruntea acestui minister să satisfac nevoia unui grup sau a unei persoane din sistem. Vă asigur că am venit să mă implic în tot ce înseamnă organizarea acestui minister de sus până jos pentru că îmi doresc ca în cel mai scurt timp să avem conducerea la vârful ministerului - secretari de stat, subsecretari de stat – şi împreună să eliminăm una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă ministerul în ceea ce priveşte managementul lui, şi anume problema împuterniciţilor pe funcţii. Eu sunt decis să dăm drumul la concursuri, să le organizăm într-un mod cât se poate de transparent.

Îmi doresc ca în câteva luni de zile aceste lucruri să fie încheiate.

Este absolut obligatoriu să reconstruim încrederea în sistemele publice în România. Ecosistemul de ordine publică şi siguranţă publică pentru a avea credibilitate are nevoie de un management performant, are nevoie de resurse umane şi resurse financiare corect dimensionate. Mi-am propus printre obiectivele cele mai importante să aduc în faţă şi să prezint opiniei publice pe cei care într-o proporţie foarte mare îşi fac datoria faţă de cetăţeni, faţă de ţară. Am văzut de foarte multe ori, într-un mod absolut incorect se punea semnul egal între o instituţie fundamentală în ceea ce priveşte funcţionarea statului – fie că vorbim de Poliţie, Jandarmerie sau de pompieri – şi un derapaj al unuia sau al altuia”, a conchis ministrul de Interne, Lucian Bode.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.