Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | NATO vrea să stimuleze producția de arme: Dacă Putin câștigă, nu este doar o înfrângere mare pentru Ucraina, ci o înfrângere periculoasă pentru noi toți

ucraina nato

NATO poartă discuții cu companiile din industria de apărare și cu statele membre cu privire la moduri de stimulare a producției de arme și de refacere a stocurilor care au fost lichidate prin livrările către Ucraina în războiul cu Rusia, a spus secretarul general al alianţei militare.

Jens Stoltenberg a declarat că miniștrii apărării din statele membre NATO, care se vor întâlni la Bruxelles săptămâna aceasta, vor face prezenta propunere pentru a crește producția de arme și muniție și vor lua decizii suplimentare pentru a menține nivelul stocurilor aliaților.

„Dar, desigur, cu cât războiul din Ucraina se va prelungi, această cooperare cu industria devine din ce în ce mai importantă”, a spus el, adăugând că NATO va trebui să ofere companiilor de apărare îndrumări cu privire la necesarul de arme.

„Armele oferite Ucrainei au fost luate din stocurile proprii, iar stocurile s-au redus. Dar acesta a fost lucrul corect care trebuia făcut. Este important pentru noi toți ca Ucraina să câștige războiul împotriva forțelor rusești invadatoare. Dacă Putin câștigă, nu este doar o înfrângere mare pentru Ucraina, ci o înfrângere periculoasă pentru noi toți, pentru că ar face lumea un loc mai periculos și ar expune lumea pericolului unor noi agresiuni ale Rusiei. Din acest motiv am țările NATO au folosit propriile stocuri pentru a ajuta Ucraina”, a mai declarat Stoltenberg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.