Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Nelu Tătaru explică de ce pacienţii sunt trataţi pe holuri: 'Menirea noastră este ca fiecare pacient să primească tratamentul adecvat'

Inquam Photos / Octav Ganea
Nelu Tataru

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a comentat, miercuri seară, imaginile cu pacienţii trataţi pe holuri, şi a explicat că asta se întâmplă deja de câteva săptămâni, pentru că toţi pacienţii care ajung la spitale sunt preluaţi şi trataţi. Tătaru a precizat că trebuie recunoscut efortul medicilor, care tratează în continuare, chiar dacă acum au 50 de pacienţi pe noapte, faţă de mult mai puţini înainte de pandemie. ”Menirea noastră este ca fiecare pacient, până este transferat la o unitate medicală să primească tratamentul adecvat”, a afirmat Nelu Tătaru, potrivit news.ro.

Ministrul Sănătăţii a fost întrebat, miercuri seară, la B1 TV, despre imaginile cu pacienţii care sunt trataţi pe holuri şi a afirmat: ”Acest fenomen se repetă de mai multe săptămâni, în condiţiile în care, am specificat, această pandemie se tratează în prespital, nu în spital. Noi primim toţi pacienţii care vin la spital. Gândiţi-vă la acest corp medical care, înainte trata 10, acum tratează 50 pe noapte. Ce vedem aici sunt acele UPU sau acel triaj pe care îl facem, dar menirea noastră este ca fiecare pacient care vine, până este transferat la o unitate medicală să primească tratamentul adecvat, inclusiv oxigenoterapie”.

Citește și: Gabriela Firea, atac la adresa lui Nicușor Dan și Ludovic Orban: Ceea ce au făcut se numește escrocarea cetățenilor

Ministrul a explicat că, indiferent de locul în care este aşezat, pacientul este tratat, iar efortul medicilor ar trebui recunoscut.

”Ceea ce vedem, un pacient aşezat într-un cărucior, un pacient aşezat pe un scaun, într-un pat sau pe o targă, este un pacient care beneficiază de la început de un tratament medicamentos, până va fi transferat într-o unitate care are locuri disponibile. Aici eu aş vedea şi partea de efort pe care o face acest corp medical care, după cum aţi putut vedea, nu spun nimic, tratează în continuare, chiar dacă efortul este maxim, de 8 luni de zile. Noi suntem anunţaţi, de fiecare spital, în fiecare seară, câte cazuri s-au adunat, câte sunt, cum sunt. Recurgem, apoi, la transferuri între unităţi, câte locuri sunt în Bucureşti, câte locuri sunt în alte spitale limitrofe, câte sunt la distanţă. Acestea, din fericire, sunt cazurile uşoare şi medii, pe care le privim în acest moment”, a mai declarat ministrul.

Imagini de la Spitalul ”Matei Balş” din Capitală, în care pacienţii stau pe scaune şi primesc oxigen sau stau pe paturi de campanie pe holuri au fost postate pe Facebook, alături de comentariul ”Terapia intensivă s-a mutat pe holuri”, explicaţia medicului infecţionist Adrian Marinescu fiind că aceasta este realitatea acestor zile, iar situaţii similare există şi în alte unităţi medicale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.