Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO O hală pentru prelucrarea lemnului a fost distrusă într-un incendiu

O hală pentru prelucrarea lemnului din localitatea Bârsăul de Sus a fost distrusă, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în urma unui incendiu izbucnit de la un motor electric, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Someş" Satu Mare.

Potrivit sursei citate, Detaşamentul de Pompieri Satu Mare a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, încadrate de 1 ofiţer şi 13 subofiţeri, la faţa locului fiind chemaţi şi cei de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bârsău şi Crucişor, dar şi un echipaj din cadrul punctului de lucru Farcaşa, aparţinând de ISU Maramureş, scrie agerpres.ro.

"La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul unei hale metalice pe o suprafaţă de aproximativ 250 metri pătraţi. Concomitent cu acţiunea de stingere a incendiului, pompierii au intervenit şi la limitarea propagării acestuia la casa de locuit din vecinătate şi la o uscătorie de cherestea. Cu tot efortul depus de echipajele militare, pagubele produse în urma evenimentului au fost următoarele: distrugerea pe o suprafaţă de aproximativ 250 mp a unei hale de depozitare material lemnos construite din panouri metalice, 10 motoare electrice, 5 tone de peleţi, 50 bucăţi baloţi de paie şi o maşină de producţie peleţi", precizează sursa citată.

Au fost salvate de la ardere 50 mc material lemnos (buştean), 25 mc cherestea, casa şi uscătoria de cherestea învecinate de aproximativ 100 mp.

"Sursa probabilă de aprindere a incendiului a fost stabilită ca fiind scânteia mecanică, iar mijlocul care a produs aprinderea a fost un motor electric. Echipajele de salvatori au acţionat până la orele dimineţii pentru stingerea focarelor ce ardeau mocnit", a mai transmis ISU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.