Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Parteneriatul dintre ţările noastre este aparte şi are rădăcini istorice, a spus premierul la recepția ocazionață de Ziua Franței

Facebook
Ludovic Orban

Parteneriatul dintre România şi Franţa este unul "aparte", cu "rădăcini istorice puternice", a afirmat, marţi, premierul Ludovic Orban, la recepţia de 14 Iulie, la Ambasada Franţei la Bucureşti, potrivit Agerpres.

În discursul său, premierul a vorbit de actualizarea foii de parcurs a Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări.

 



"Parteneriatul dintre ţările noastre este cu adevărat aparte şi are rădăcini istorice puternice. Astăzi suntem mândri să întreţinem relaţii privilegiate, definite printr-un parteneriat strategic pe care dorim să îl aprofundăm în toate domeniile. În acest sens, foaia de parcurs aflată în curs de actualizare ar trebui să deschidă relaţia noastră către noi orizonturi, să o orienteze mai mult către viitor", a punctat Orban.

De asemenea, Orban l-a felicitat pe omologul său francez, care şi-a preluat recent mandatul.

"Sper că voi avea în curând ocazia de a participa la semnarea acestei noi foi de parcurs împreună cu omologul meu, domnul Jean Castex, pe care ţin să-l felicit din nou şi să îi reînnoiesc urările mele de succes în îndeplinirea mandatului de prim-ministru al Franţei", a mai spus Orban.

Premierul a numit Franţa "unul dintre cei mai importanţi parteneri economici din România, unul dintre cei mai importanţi investitori străini în România".

Totodată, Orban a vorbit de solidaritatea la nivel european, în contextul crizei sanitare.

"Este foarte clar că parcursul nostru nu poate fi conceput în afara proiectului european, pentru a cărui dezvoltare atât Franţa, cât şi România lucrează împreună. În acest context, generat de pandemia de coronavirus, este crucial să fim capabili să acţionăm împreună, să fim solidari unii cu ceilalţi. Ataşamentul nostru profund faţă de proiectul european animă acţiunea noastră, care urmăreşte realizarea unei uniuni mai coezive şi mai eficiente", a evidenţiat Orban.

Enigmă! Marinari contaminaţi după 35 de zile petrecute pe mare. Echipajul a fost testat negativ înainte de a pleca
Premierul a vorbit şi de planul european de relansare, în acest context.

"România şi Franţa recunosc importanţa unui plan european de relansare solid, incluziv şi fondat pe conceptul de solidaritate. Totodată, ţările noastre înţeleg importanţa unui demers de redresare după criză, în acord cu marile priorităţi economice şi sociale ale Uniunii, pe termen mediu şi lung, care să permită continuarea eforturilor de convergenţă în interiorul Uniunii Europene", a punctat Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.