Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO/ Procesiune impresionantă la Iași. Racla cu moaștele Sfintei Parascheva a fost purtată pe umeri prin oraș

sfanta parascheva moaste

Mii de credincioşi au participat, sâmbătă seara, la Iași, la Calea Sfinţilor, o procesiune în timpul căreia racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost purtată pe umeri pe străzile din centrul Iașului, potrivit Mediafax.

Mii de persoane au participat, sămbătă seara, la Calea Sfinților, o procesiune devenită tradițională în capitala Moldovei.

În cortegiul care a transportat racla cu moaștele Sfintei Parascheva s-au aflat 70 de preoţi din toate lăcaşele de cult ale Arhiepiscopiei Iaşilor. Lor li s-au alăturat studenţi de la Facultatea de Teologie Ortodoxă, dar şi 165 de călugăriţe venite din mănăstirile Moldovei.

Citește și: După DEZVĂLUIRILE despre Ucraina și România, Rudy Giuliani e vizat de o anchetă federală: Donald Trump s-a DEZLĂNȚUIT și îl apără

În fruntea procesiunii s-au aflat IPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

La fel ca în fiecare an, procesiunea a fost deschisă de Fanfara Garnizoanei Iași, iar militarii Brigăzii 15 Mecanizate, cunoscuţi sub numele de Lupii Negri, au mers în pas de defilare și au purtat torţe cu făclii pe tot parcursul drumului. Lor li s-au alăturat şi jandarmi şi angajaţi ai ISU.

Procesiunea a început la Catedrala Mitropolitană și a urmat traseul: strada I.C. Brătianu, strada Cuza Vodă, strada Armeană, Biserica Sfântul Sava, strada Costache Negri, Mănăstirea Trei Ierarhi și Catedrala Mitropolitană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.