Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Purtătorul de cuvânt al USR îngroapă Guvernul Ciucă: Negocierile NU se pot finaliza înainte de termenul constituțional

inquamFOTO/Octav Ganea
ionut mosteanu

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, declară că în momentul în care PNL va decide în forurile statutare că doreşte refacerea coaliţiei şi că nu mai negociază cu PSD, reprezentanţii Uniunii sunt dispuşi să înceapă discuţiile în acest sens.

„USR nu a primit până acum nicio invitaţie din partea PNL şi UDMR de a se aşeza la masă pentru refacerea coaliţiei. Decizia publică a PNL este aceea de a căuta susţinere pentru un guvern minoritar în jurul lui Nicolae Ciucă. Asta e decizia comunicată şi de PNL, de preşedintele PNL şi de liderii PNL. Acest lucru a fost comunicat public în repetate rânduri. În momentul în care PNL va decide în forurile statutare că doreşte refacerea coaliţiei şi nu mai negociază cu PSD, atunci ne putem întâlni. Bineînţeles, vom veni şi ne aşezăm repede la masă, să vedem cum putem reface această coaliţie. E nevoie de o discuţie aşezată, de o negociere în tihnă, în linişte pentru a aşeza priorităţile în coaliţii”, a arătat el, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

Ionuţ Moşteanu a menţionat că în cadrul acestor negocieri trebuie stabilit un calendar de reforme şi trebuie analizat modul de luare a deciziilor în coaliţie.

„PNL trebuie să decidă: ori cu USR, ori cu PSD. Noi aşteptăm un semn. Decizia este la PNL, însă trebuie să fie o decizie clară şi asumată. Trebuie să punem capăt acestor discuţii, acestor ştiri pe surse, acestui bombardament de informaţii: că ne vedem, că nu ne vedem. În momentul în care se hotărăsc să nu mai negocieze cu PSD şi se decid că vor refacerea coaliţiei, ne vom vedea şi vom vedea în ce condiţii refacem această coaliţie”, a spus liderul grupului USR din Camera Deputaţilor.

Moșteanu a afirmat că „este evident” că liderii PNL „nu joacă toți în aceeași echipă”. În opinia sa, nu este posibil ca negocierile să fie finalizate până sâmbătă seara, termenul constituțional (10 zile de la desemnare) pentru ca premierul desemnat să depună la parlament lista miniștrilor și programul de guvernare. „Eu nu cred că putem să facem acest lucru până sâmbătă. E nevoie de o discuție așezată, pe program. Acum să vină în două zile să spună refacem coaliția, nu o să funcționeze”, a explicat Moșteanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.