Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO S-a descoperit sursa EXPLOZIEI din Nashville, despre care poliţia spune că ar fi un act deliberat: Donald Trump a fost informat

Twitter
nashville

O rulotă a explodat vineri în centrul oraşului Nashville din statul american Tennessee, iar poliţia a transmis că pare a fi vorba de un act "deliberat", relatează AFP, Reuters şi DPA.

Faţadele mai multor clădiri din apropiere au fost distruse de această explozie puternică produsă în cursul dimineţii, la ora locală 06.30 (12.30 GMT), scrie agerpres.ro.

Citește și: ‘Întâmpinăm vaccinul cu pupitrul’ – Raed Arafat, ironizat de fostul jurnalist Cristian Vasilcoiu!

Pe jos au putut fi văzute bucăţi de sticlă, ramuri de copaci şi cărămizi, mai mult conducte de apă au fost sparte, iar câteva maşini parcate în apropiere au suferit avarii.

Cel puţin trei persoane au fost transportate la spital cu răni uşoare, conform pompierilor citaţi de media.

Citește și: Fostul consilier al lui Adrian Năstase prezintă versuri scrise de Radu Gyr: De citit în fiecare dimineață de Crăciun de către noi, cei care nu am trăit acele vremuri

Cartierul a fost înconjurat de forţele de ordine. FBI şi Agenţia federală specializată în arme şi explozibili participă la ancheta deschisă de poliţie. Preşedintele Donald Trump "a fost pus la curent" cu situaţia, a precizat Casa Albă.

O patrulă de poliţie, care fusese chemată cu puţin timp înainte de deflagraţie pentru câteva focuri de armă, a remarcat rulota parcată şi a considerat-o suspectă, a explicat într-o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al poliţiei din Nashville, Don Aaron, fără a oferi mai multe detalii.

Citește și: SURSE Primul cap care va pica în Ministerul de Interne, după numirea lui Lucian Bode ca ministru

La faţa locului fuseseră trimişi artificieri, iar poliţia i-a evacuat pe locuitorii din clădirile din jur înainte de explozie, a adăugat el. Explozia s-a produs înainte ca echipele de specialişti să poată interveni.

Mai multe echipe de câini poliţişti au inspectat zona pentru ca poliţia să se asigure că nu mai există alţi explozibili, a precizat Aaron, subliniind că "nu există niciun indiciu" privind prezenţa altor dispozitive explozive.

Citește și: ‘Întâmpinăm vaccinul cu pupitrul’ – Raed Arafat, ironizat de fostul jurnalist Cristian Vasilcoiu!

Forţele de ordine au verificat de asemenea imobilele afectate în căutarea unor eventuale victime.

Poliţia caută totodată martori, iar mai multe persoane au fost duse la comisariat pentru a fi interogate, a mai declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Citește și: Fostul consilier al lui Adrian Năstase prezintă versuri scrise de Radu Gyr: De citit în fiecare dimineață de Crăciun de către noi, cei care nu am trăit acele vremuri

Explozia s-a produs în nordul zonei centrale a oraşului, în apropiere de turnul AT&T, o clădire emblematică din capitala muzicii country şi supranumit 'Batman Tower' din cauza formei sale.

Deflagraţia a fost resimţită pe o distanţă de câţiva kilometri.

Citește și: SURSE Primul cap care va pica în Ministerul de Interne, după numirea lui Lucian Bode ca ministru .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.