Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viitorul în printarea 3D

Nu ratați RDW - Romanian Design Week, 19 mai - 28 mai, unde INACO este partener la standul "Viitorul in 3D Printing", alături de Scientifica Associaton, ca preview al unui șir de expoziții din Cluj, Brașov și Bucuresti. Veți găsi expuse produse românești printate 3D, inclusiv de către firma Graphtec din Constanța. Ne găsiți la etj 3, pe strada Prof. Grigore Cobălcescu 45, 010193, din București.

Fabricarea obiectelor cele mai diverse prin procedeul printării 3D va avea o răspândire globală datorită rapidității și potențialului “personalizării” fiecărui produs în parte, spre deosebire defabricarea industrială. Perspectiva este ca fiecare om să poată să își producă obiecte din diverse materiale într-un unic exemplar, pentru nevoile proprii.

Se printează organe din celule stem care pot fi acceptate de corpul uman și care se personalizează pentru fiecare pacient în parte. S-au produs prin printarea 3D oase, urechi, vezici și se încearcă realizarea unui rinichi. Viitorul înseamnă ca fiecare om să poată avea propriile organe ca “piese de rezervă”personalizate.

Astăzi se “printează” 3D în industrie foarte rapid piese de mașini sau avioane cu îmbinări complexe, în construcții de locuințe cu forme care nu ar putea fi realizate prin alte procedee. În artă și fashion se printează rochii 3D. În construcții, se printează cartiere de locuințe sociale, complexe sau de birouri 3D în timp record.

Cine construiește imprimante 3D? Cei mai mari producători în lume sunt SUA și Germania.

Detalii legate de viitorul economiei și a lumii afacerilor, despre noile meserii, apelați la cercetările și serviciile think-tank-ului INACO - Inițiativa pentru Competitivitate.

 

 

 

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.