Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban a cerut o anchetă în cazul accidentului în care au murit şapte turişti sud-coreeni

washingtonpost.com
Viktor Orban

Premierul ungar Viktor Orban a asigurat vineri că a cerut o anchetă riguroasă cu privire la accidentul produs în ajun pe Dunăre, în centrul Budapestei, soldat cu moartea a cel puţin şapte turişti sud-coreeni, transmite Reuters, relatează Agerpres.

Citește și: Statele Unite ale Americii impun de la 10 iunie taxe vamale de 5% produselor provenind din Mexic

"E cutremurător. A fost un accident în care pasagerii nu au avut aproape nicio şansă de supravieţuire", a declarat premierul ungar în intervenţia sa săptămânală pe postul public de radio, transmiţând un mesaj de condoleanţe familiilor victimelor.

"Am cerut autorităţilor să efectueze o anchetă strictă şi riguroasă", a adăugat Orban.

Şefa diplomaţiei sud-coreene, Kang Kyung-wha, a sosit vineri la Budapesta împreună cu o delegaţie oficială şi cu o echipă de salvare şi avea programată o conferinţă de presă cu ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto.

Poliţia ungară a anunţat joi seara arestarea căpitanului ucrainean al navei de croazieră implicate în accident. Nava de croazieră, un vapor de mari dimensiuni, a intrat în coliziune miercuri seara cu nava de agrement pe care se aflau 33 de turişti sud-coreeni şi doi membri ai echipajului unguri, determinând scufundarea acesteia. Şapte sud-coreeni au fost salvaţi, alţi şapte au murit şi 21 de persoane sunt în continuare date dispărute, dar potrivit responsabililor serviciilor de salvare ungare sunt slabe şansele de a mai găsi supravieţuitori.

Operaţiunile de căutare şi recuperarea epavei scufundate sunt îngreunate de nivelul crescut al apelor Dunării, curenţii puternici şi vizibilitatea slabă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.