Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban este singurul care are curajul să o spună: 'Europa poate fi salvată doar prin întoarcerea la creştinism'

Inquam Photos / Octav Ganea
Iohannis Viktor Orban

Europa poate fi salvată doar dacă "se întoarce la sursa adevăratelor sale valori - identitatea creştină", a declarat marţi la Budapesta premierul ungar Viktor Orban, în deschiderea unei conferinţe internaţionale consacrate creştinilor persecutaţi, informează MTI.

"Cei pe care îi ajutăm acum ne pot fi de cel mai mare ajutor la salvarea Europei", a spus Orban în alocuţiunea rostită în cadrul conferinţei, informează agerpres.ro.

Citește și: Traian Băsescu atacă dur PSD: Generațiile de oameni valoroși au trecut la PSD, iar înlocuirea lor se face cu mediocrități de tip Ciolacu, doamne cu strigături de tip Olguța

"Le dăm creştinilor persecutaţi ceea ce le trebuie - case, spitale şi şcoli -, şi primim în schimb ceea ce are nevoie cel mai mult Europa - credinţa creştină, iubire şi perseverenţă", a afirmat premierul.

Viktor Orban a mai explicat că "poporul ungar şi guvernul său cred că virtuţile creştine le conferă pace şi bucurie celor care le practică", subliniind că apărarea identităţii constituţionale şi a culturii creştine a Ungariei reprezintă o obligaţie pentru toate instituţiile de stat, conform legii fundamentale a ţării.

Citește și: Decizie neașteptată- Vedeta PRO intră în politică

"Această moştenire ne obligă să apărăm comunităţile creştine persecutate din lume, în măsura posibilului", a insistat el.

Într-o întrevedere cu oficiali americani marţi la Budapesta, ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a reiterat la rândul său angajamentul guvernului ungar de a apăra comunităţile creştine.

Citește și: Cristian Popescu Piedone, declarație surprinzătoare în cazul Colectiv: ‘Dacă în club erau și copiii mei, aș fi spus la fel, că nu am greșit’

Într-un comunicat difuzat după întrevederea cu asistentul preşedintelui SUA, Joe Grogan, vicepreşedintele USAID, Bonnie Glick, şi pastorul Andrew Brunson, Szijjarto a repetat punctul de vedere al guvernului ungar în sensul că trebuie acordat ajutor acolo unde este nevoie de el şi că Ungaria va continua să acorde asistenţă în Orientul Mijlociu şi Africa.

"Ungaria respinge tratarea de către comunitatea internaţională a anticreştinismului drept o ultimă formă acceptabilă de discriminare", a menţionat ministrul ungar de externe, potrivit MTI.

Citește și: Klaus Iohannis, după discuția avută cu Orban și Cîțu: ‘Ecuația bugetului pe 2020 este una complicată’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.