Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violonista Ioana-Cristina Goicea se numără între laureaţii Concursului Internaţional 'Regina Elisabeta' de la Bruxelles

cristinagoicea.com
ioana cristina goicea

Violonista Ioana-Cristina Goicea se numără între laureaţii Concursului Internaţional „Regina Elisabeta” de la Bruxelles, care s-a încheiat sâmbătă seară, potrivit news.ro.

Ioana-Cristina Goicea a obţinut Premiul al VI-lea „al oraşului Bruxelles", în valoare de 8.000 de euro, potrivit Radio România Muzical.

La finala care a avut loc sâmbătă seară, la sala Bozar, ea a interpretat Concertul de Dmitri Şostakovici şi piesa impusă scrisă de compozitorul Kimmo Hakola, acompaniată de Orchestra Naţională Belgiană, dirijată de Hugh Wolff.

Citește și: Moby s-a scuzat faţă de actriţa Natalie Portman: 'Recunosc pe de-a-ntregul că am fost nesăbuit să nu îi spun despre asta înainte'

Premiul I şi Marele Premiu „Regina Mathilde" în valoare de 25.000 de euro au fost câştigate de Stella Chen. Pe locul al II-lea s-a clasat Timothy Chooi, care a primit un premiu în valoare de 20.000 de euro, iar pe locul al III-lea - Stephen Kim, care a primit 17.000 de euro. Pe poziţiile următoare s-au clasat Shannon Lee (premiul al IV-lea) şi Julia Pusker (premiul V).

Juriul care a stabilit ierarhia a fost condus de Gilles Ledure, iar din componenţa sa au făcut parte nume importante ale violonisticii precum Pierre Amoyal, Corina Belcea, Pamela Frank, Vadim Repin şi Arabella Steinbacher.

Înregistrarea evoluţiei lui Goicea din finală va putea fi ascultată la RRM pe 31 mai, de la ora 15.30.

Ioana-Cristina Goicea va concerta la Sala Radio din Bucureşti, pe 12 octombrie, când va fi protagonista unuia dintre recitalurile incluse în proiectul „Moştenitorii României Muzicale”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.