Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă a anunțat că Guvernul este blocat: Suntem într-o situație fără precedent. Klaus Iohannis a încălcat deciziile CCR

Inquam Photos / Octav Ganea
Viorica Dancila

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri, la sediul PSD, că prin lipsa unui răspuns din partea sefului statului cu privire la ministrii interimari propusi de Executiv dupa demisile celor 3 ministri ALDE de la Energie, Mediu si Relatia cu Parlamentul, activitatea Guvernului a ajuns intr-o situatie fara precedent:

  • „Este absolut incalificabil modul în care candidatul Iohannis se folosește de tribuna oficială a Administrației prezidențiale pentru a-și lansa mesajele de campanie. Miercurea trecută, refuza nejustificat numirea de miniștri în Guvernul României. O săptămână mai târziu, domnul Iohannis blochează din nou numirea miniștrilor interimari în Guvernul României, refuzând de data aceasta să dea vreun răspuns.
  • Suntem într-o situație fără precedent, o situație de confuzie și dezechilibru generată de comportamentul iresponsabil și egoist al președintelui.
  • Domnul președinte Iohannis are obsesia blocajelor. Continuă să încalce Constituţia şi legile statului, în total dispreţ faţă de interesele țării. Nu suntem pentru prima oară în această situaţie şi este evident că domnul Iohannis nu a înţeles şi nu înţelege ce se întâmplă după vacantarea unor posturi în guvern. P
  • rin întârzierea numirii miniştrilor interimari pe posturile eliberate în urma demisiilor miniştrilor ALDE, Klaus Iohannis încalcă deciziile Curţii Constituţionale care consacră principiul cooperării și colaborării loiale între instituțiile publice”

Președintele Klaus Iohannis nu a anuntat daca accepta sau respinge ministrii interimari. Sedinta de Guvern de miercuri nu s-a mai tinut in asteptarea unui anunt al presedintelui.

Surse guvernamentale au zis STIRIPESURSE.RO că miniștrii ALDE care au demisionat nu și-au delegat atribuțiile către vreun secretar de stat, astfel că situația este tulbure: nu e foarte clar dacă se mai pot ține ședințe de Guvern cu 3 scaune goale și ministerele vacante nu ar mai putea să înainteze hotărâri și nici să aprobe ordonanțe.

Citește și: SURSE Război total în Guvern: Viorica Dăncilă îi ține prizonieri pe toți 'soldații' lui Tăriceanu din ministere și agenții .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.