Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă, primele declarații după ce a fost aleasă președinte al PSD: Anunță candidatul la prezidențiale

Inquam Photos / Octav Ganea
viorica dancila psd

Viorica Dăncilă a câștigat, așa cum era de așteptat, funcția de președinte al PSD! Dăncilă a anunțat că primul lucru pe care îl va face ca lider al partidului va fi să meargă în teritoriu. Ea a dat detalii și despre prezidențiabilul pe care PSD îl va susține în cursa pentru Cotroceni, dar și despre schimbarea unor miniștri.

”Voi merge în teritoriu, voi lua legătura cu oamenii, voi face o evaluare a rezultatului alegerilor, voi vedea ce vor oamenii, este primul lucru pe care îl voi face. Trebuie să reluăm discuțiile cu oamenii.

Am declanșat două sondaje de opinie, sunt măsurați colegii care și-a exprimat. Am pus și un candidat din afara partidului, l-am pus și pe domnul Tăriceanu, și încă unul cu toți liderii politici. Putem să mai introducem și alte persoane. Am introdus numele celor care și-au exprimat până acum dorința de a candida, un candidat comun și un candidat din afara partidului, dar fără a nominaliza cine este acesta. Cred că trebuie să mergem cu candidatul cu cele mai mari șanse la prezidențiale și care poate avea în spate tot partidul. Nu vrem doar să participăm, ci să câștigăm. Vrem să fim uniți, fiecare să facă campanie.

Citește și: Viorica Dăncilă, la Congres: Suntem la o răscruce. În acest moment, PSD nu îşi permite experienţe noi

Nu am luat în calcul acest lucru (o candidatură la prezidențiale - n.r.), de aceea în sondajele pe care le fac nu figurez decât în dreptul liderilor partidelor politice. Eu sper să avem un candidat al PSD sau de ce nu un candidat comun care să aibă o șansă la prezidențiale. Vom ajunge sigur în turul doi la prezidenţiale. Este un obiectiv şi avem o strategie, avem o altă abordare în cadrul PSD. Vom strânge rândurile şi vom ajunge în turul doi la prezidenţiale.

De săptămâna viitoare vom face evaluarea fiecărui ministru.

În primul rând trebuie să facem două nominalizări, una pentru vicepremier pentru parteneriate strategice și una pentru vicepremier pe probleme economice și financiare. Începând de săptămâna viitoare vom face evaluare pe fiecare minister în parte a îndeplinirii măsurilor din programul de guvernare, deci în ultima ședință de guvern le-am solicitat membrilor acest lucru. După ce vom avea această evaluare pentru că am spus, nu vreau să fac remaniere referitoare la persoane, ci la activitatea pe care au desfășurat-o, vom vedea dacă vom face remaniere sau putem lua în calcul și o restructurare.

O restructurare care cum am spus să nu se refere la persoane, poate la un număr mai redus de ministere, dar acest lucru foarte bine argumentat, nu luat la voia întâmplări așa cum am văzut la alte partide. Dacă vorbim de remaniere, vom merge cu propunerile către președinte, dacă vorbim de restructurare atunci este clar că trebuie să mergem la votul în Parlament.”, a spus Viorica Dăncilă la Antena 3.

Citește și: Klaus Iohannis face dezvăluiri după ce s-a zvonit că ar pleca la Consiliul European: Vreau să rămân președintele României .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.