Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă transmite bezele către UDMR, în discursul de la moțiunea de cenzură: dă semnalul împăcării

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorica Dăncilă Cotroceni

Premierul Viorica Dăncilă a ținut să transmită un mesaj clar pentru UDMR, de la tribuna Parlamentului, în timpul dezbaterii la moțiunea de cenzură. Dăncilă a anunțat că se va adopta o hotărâre a Guvernului prin care cimitirul din Valea Uzului va fi preluat de către Ministerul Apărărării Naționale. Dăncilă le-a transmis celor de la UDMR că îi va respecta în continuare, chiar dacă vor vota moțiunea de cenzură.

”Voi spune câteva cuvinte despre evenimentele de la cimitirul din Valea Uzului, pentru că acestea au condus la o serie de evenimente nefericite.

Resping orice formă de manifestare extremistă (...) Abordarea politică a unui astfel de subiect nu face decât să inflameze subiectul. În această perioadă am căutat o soluție pentru ca pe viitor să preîntâmpinăm astfel de evenimente.

Avem în vedere o soluție prin care Ministerul Apărării să preia cimitirul din Valea Uzului și să conferim statutul de cimitir internațional, pentru că aici sunt îngropați soldați de mai multe naționalități.

În ceea ce privește insinuarea că acele evenimente au fost puse în scenă de instituții controlate de Guvern o resping în totalitate. Eu îi respect pe cei de la UDMR și minoritatea maghiară, indiferent de votul de astăzi.”, a spus Viorica Dăncilă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.