Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin e în alertă maximă: stare de urgență declarată în Crimeea

crimeea

Autoritățile din Crimeea, teritoriu anexat de Moscova în 2014, au declarat stare de urgență în zona atacului cu drone, anunță The Guardian, informează Mediafax.

O adolescentă a murit într-un atac cu drone ucrainene în nord-vestul Crimeei, a declarat guvernatorul din peninsula ocupată.  "Ca urmare a unui atac cu drone asupra uneia dintre așezările din nord-vestul Crimeei, patru clădiri administrative au fost avariate. Serviciile [de urgență] se află la fața locului", declara mai devreme guvernatorul prorus Serghei Aksyonov într-o postare pe Telegram, fără să spună exact în ce localitate a avut loc atacul.  "Din păcate, atacul s-a lăsat cu victime: o adolescentă a murit”, a spus acesta.

Anunțul a venit la o zi după un incendiu pe un câmp militar militar din Crimeea, care a forțat autoritățile să evacueze mii de civili.

Șeful serviciilor de informații militare Kyrylo Budanov a spus că explozia unui depozit de muniții din Crimeea ocupată din 19 iulie a fost o operațiune specială ucraineană (continuarea aici).

Context

În 2014, Rusia a anexat Crimeea, unde își are baza Flota Mării Negre. Kievul afirmă că Crimeea este ucraineană și că intenționează să o recupereze cu forța, ca parte a campaniei sale de expulzare a trupelor rusești de pe teritoriul său. Kremlinul a acuzat miercuri Occidentul că închide ochii la ceea ce a spus că sunt "atacuri teroriste" comise de Ucraina în interiorul Rusiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.