Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin are cancer? Un medic specializat în cancerul tiroidian îl însoțește în mod constant (presă)

putin cancer

Vladimir Putin este însoțit "în mod constant" de un medic specializat în cancerul tiroidian, arată o nouă anchetă.

Chirurgul Evgheni Selivanov, de la Spitalul Clinic Central din Moscova, a zburat de nu mai puțin de 35 de ori la liderul rus în stațiunea Soci, de la Marea Neagră, locul său de reședință preferat, transmite tabloidul britanic Daily Mail.

Teza respectatului doctor - care arată domeniul său de expertiză medicală - a fost intitulată: "Particularități ale diagnosticului și tratamentului chirurgical al pacienților vârstnici și senili cu cancer tiroidian".

Descoperirea făcută de publicația de investigație Project (sau Proekt) media - blocată în Rusia și care funcționează acum din străinătate - susține teoriile recente potrivit cărora Putin suferă de probleme medicale ascunse poporului rus.

Una dintre versiuni este că a fost tratat cu steroizi, ceea ce a dus la un aspect umflat în jurul feței și al gâtului.

În Occident s-a speculat pe scară largă că Putin avea probleme medicale grave atunci când a lansat un război în Ucraina despre care se estimează că a ucis 17.000 de soldați ruși, plus mulți militari și civili ucraineni.

„Am promis să vă dezvăluim principalul secret al Kremlinului. Bineînțeles, este vorba despre sănătatea lui Vladimir Putin”, notează Project media.

Reportajul a identificat medici care călătoresc în mod regulat cu Putin - care va împlini 70 de ani în octombrie - în deplasări și mai ales la Soci, pe care Putin o preferă Moscovei.

În afară de specialistul în cancerul tiroidian, un altul a fost un neurochirurg.

Reportajul notează: „Este în general acceptat faptul că, în al 23-lea an al domniei sale, președintele Rusiei este interesat doar de geopolitică. De fapt, există cel puțin o altă problemă de care Putin este preocupat - propria sănătate.”

Se mai afirmă: „Putin și-a arătat în mod public interesul pentru problema cancerului tiroidian. În iulie 2020, el s-a întâlnit cu șeful Centrului Național de Cercetare Medicală pentru Endocrinologie, Ivan Dedov, care este șeful fiicei celei mai mari a lui Putin, Maria [Vorontsova].”

Maria este geneticiană, în vârstă de 36 de ani, din căsătoria sa cu fosta primă doamnă a Rusiei, Lyudmila Putina.

Dedov i-a vorbit președintelui despre prevalența ridicată a cancerului tiroidian și a vorbit despre noul medicament hormonal Tyrogin, care combate metastazele după operație.

„Recuperare de 95-98%?”, a întrebat Putin și a primit un răspuns afirmativ.

Reportajul continuă: „Într-adevăr, în cercurile medicale se vorbește despre problemele de sănătate ale președintelui. Mai ales aceste conversații s-au intensificat la începutul toamnei anului trecut, când Putin s-a comportat în mod deosebit de ciudat. După o lungă ședere în izolare din cauza pandemiei COVID-19, șeful statului a început în sfârșit să iasă să se întâlnească cu oamenii. La 13 septembrie, el s-a întâlnit cu paralimpicii și chiar le-a permis sportivilor să îl înconjoare strâns. Așa se face că, stând în mijlocul unei mulțimi de oameni, Putin a anunțat brusc că trebuie să intre în izolare, pentru că în jur erau prea mulți oameni bolnavi de coronavirus.

Vestea a fost o surpriză chiar și pentru anturajul președintelui. Secretarul său de presă a fost la început confuz și l-a dezmințit pe șef - se presupune că președintele, vorbind de izolare, s-a exprimat 'la figurat'. Cu toate acestea, a doua zi, Putin a intrat în izolare, a participat la alegerile pentru Duma din propriul birou și nu a apărut în public toată luna septembrie. Nu se știe dacă președintele a fost supus atunci vreunei proceduri medicale, dar după aceea a început să comunice cu oamenii de la o distanță foarte mare - stând pe părți opuse ale unor mese uriașe. Cu alte cuvinte, dacă înainte Putin se îndepărta de oameni în sensul figurat al cuvântului, acum a început să o facă în modul cel mai direct.”

Problemele medicale au părut să se agraveze începând cu 2016-17. Putin a fost tratat în această perioadă de un alt specialist, Dr. Dmitri Verbovoy, expert în boli acute, leziuni și otrăviri. Un altul a fost Dr. Konstantin Sim, un traumatolog ortopedic, posibil să îl ajute cu leziuni de hochei pe gheață.

„Președintele a fost însoțit în mod regulat la Soci de o medie de cinci medici”, se arată în reportaj. „De exemplu, în aceeași zi în care a fost cu Sim, în Rus [sanatoriu] mai locuiau încă patru medici, inclusiv ORL-istul Alexei Shcheglov și specialistul în boli infecțioase Iaroslav Protasenko.”

În noiembrie 2016, 12 medici au fost „instalați” în sanatoriul Run. „Mai întâi, sosește un grup de medici personali ai lui Putin, în frunte cu Verbov. Apoi, un grup de neurochirurgi operatori de la Spitalul Clinic Central, condus de șeful de departament Oleg Myshkin, li se alătură pentru două zile.”

Reanimatorul Spitalului Clinic Central, doctorul Pavel Șarikov, a fost prezent împreună cu doctorul Elena Rastrusina, specialist în departamentul de neurochirurgie, și, în același timp, asistenta șefă Lyudmila Kadenkova. De asemenea, a fost prezent și un specialist în reabilitare - Dr. Mihail Tsykunov.

„Evident, tratamentul a decurs bine - la 1 decembrie, Putin se adresa deja Adunării Federale. Un an mai târziu, președintele i-a acordat lui Myshkin titlul de Doctor Onorat al Rusiei.”

Reportajul a precizat că Putin a dispărut de cinci ori brusc din peisaj în urma unor absențe legate de probleme medicale. Simptomele cancerului tiroidian includ apariția unui nodul gros în zona tiroidiană; răgușeală a vocii; dificultăți la înghițire; dureri în gât, ganglioni limfatici măriți, tuse uscată, senzație de zgârietură în gât sau în spatele sternului.

Au existat afirmații anterioare potrivit cărora Putin ar fi suferit de cancer, care au fost negate de Kremlin. Project a fost informat de către Spitalul Clinic Central că doctorul Selivanov se afla „într-o călătorie de afaceri” și „nu se știe când se va întoarce”.

Dr. Alexey Shcheglov este chirurg la origine cu pregătire ORL și îl urmează pe Putin atât de constant încât, în timpul evenimentelor publice, se presupune că se fotografiază împreună cu șeful statului.

El l-a vizitat cel mai des pe Putin, cu 59 de călătorii care au cuprins 282 de zile, se arată în reportaj.

O dovadă a importanței lui Shcheglov poate fi considerată faptul că anul trecut tatăl său, Nikolai Shcheglov, de asemenea chirurg, a fost numit deputat din partea Rusiei Unite [pro-Putin].

Shcheglov este văzut ca fiind „medicul care, printre altele, poate fi primul care poate detecta problemele cu glanda tiroidă, inclusiv cele oncologice”, se susține.

Urmează un alt specialist ORL, doctorul Igor Esakov, cu 38 de deplasări la Putin, acoperind 152 de zile. Al treilea cel mai frecvent medic alături de Putin a fost chirurgul oncolog Dr. Selivanov, cu 35 de călătorii care s-au întins pe 166 de zile.

Publicația nu a specificat perioada de timp pe care a analizat-o.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.